Emil Boc crede inca in posibilitatea revocarii celor doi presedinti ai Camerelor si anume prin sanctiune juridica. Intervenind telefonic in emisiunea realizata de Carol Sebastian "Guerrilla Raport", presedintele democratilor a explicat modalitatea prin care se poate face aceasta revocare.

Decizia Curtii Constitutionale este considerata de Boc ca repezentand o ingerinta a acestei institutii in "treburile politice", prin aceea ca face referire la "configuratia politica" rezultata din alegeri - o interpretare "exagerata" a textului Constitutiei - si prin recomandarea ei ca presedintii sa nu fie schimbati.

Chiar daca decizia este "proasta", schimbarea presedintilor este inca posibila.

Curtea Constitutionala, spune Boc, face o distinctie clara intre revocarea politica si revocarea prin sanctiune juridica. Revocarea prin sanctiune juridica se poate face la sesizarea unei "componente" a Camerei respective, adica a unui grup parlamentar, a Biroului Permanent sau a unei comisii parlamentare.

Emil Boc spune ca exista posibilitatea unei astfel de sesizari, daca "exista vointa politica", dand ca exemplu "abuzul" produs prin refuzul lui Adrian Nastase de a convoca sesiunea extraordinara a Parlamentului.

In ceea ce priveste "revocarea politica", Curtea Constitutionala spune ca ea poate fi facuta doar de grupul parlamentar care a propus presedintii si ca trebuie practic pastrata configuratia politica a Camerei din momentul de dupa alegeri.

Presedintele democratilor, Emil Boc, crede insa ca ramane si aici o portita deschisa pentru revocare, coalitia de guvernare avand posibilitatea de a ceda PSD-ului un post de viceresedinte, in locul celui de presedinte al Camerei. Astfel se respecta si decizia Curtii de pastrare a configuratiei politice in Camera.

Coalitia nu a luat inca o hotarire in privinta revocarii, asteptand motivarea si conceptul deciziei Curtii Constitutionale.

Emil Boc a precizat ca el a fost singurul care s-a opus in cadrul Consiliului Aliantei acordarii "termenului de gratie" de 25 de zile, asteptand decizia Curtii Constitutionale.

In ceea ce priveste alegerile anticipate, Boc a spus ca ele nu mai pot avea loc pana in 2007, deoarece s-ar periclita integrarea Romaniei in UE.