In conferinta de presa organizata in aceasta dimineata, Gh. Dobre, ministrul Transporturilor, a clarificat cateva aspecte legate de salariul pe luna decembrie a anului in curs pentru salariatii de la metrou si le-a cerut intelegere in negocierile privind cresterea salariala.

"In bugetul pe 2005 exista un deficit in zona salariala, dar s-au facut eforturi ca angajatii de la metrou sa isi primeasca salariul integral", a declarat Dobre.

Ministrul a subliniat faptul ca nu se poate lua in discutie o crestere salariala in acest moment, pana nu se va aproba bugetul de stat pe 2006. Gh. Dobre a solicitat astfel rabdare si intelegere din partea sindicatului de la metrou, tinand cont si de nivelul decent al salariilor angajatilor comparativ cu cel al altor categorii sociale.

71 procente din bugetul total al regiei Metrorex sunt asigurate de Statul roman, incluzand si salariile angajatilor. Aceasta pondere va fi suplimentata printr-un imprumut de la Banca Europeana de Investitii (BEI) prin care se vor achizitiona 84 de vagoane noi in 2006, 36 in 2007, si se vor moderniza cateva tronsoane de linie.