Sindicalistii de la Uzina Tractorul Braov asteapta ca Guvernul sa suplimenteze, in sedinta de astazi, cu 150 de miliarde de lei subventia pentru achizitionarea de tractoare de catre producatorii agricoli, asa cum a promis vicepremierul Gheorghe Pogea la ultima intalnire cu sindicatele.

In functie de decizia executivului salariatii vor hotari luni daca isi anuleaza protestele.Tot astazi, reprezentantii concernului indian Mahindra&Mahindra au programate discutii cu Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului privind ultimele detalii legate de procesul de privatizare a unitatii.

Salariatii au decis ieri sa isi suspende protestele pana cand vor fi analizate solutiile propuse de Guvern mai ales asupra numarului de disponibilizati. Executivul anuntase ca vor fi disponibilizati aproape jumatate dintre salariati, adica 1500 de oameni care vor primi insa si plati compensatorii.

Ulterior, s-a stabilit ca numarul celor care vor fi ati afara sa fie hotarat dupa o analiza a fiecarui post.

Salariatii au iesit in strada zilele trecute cerand achitarea salariilor restante. In plus, ei vor ca Executivul sa le acorde de urgenta un credit de 80 de miliarde de lei pentru achitarea utilitatilor si continuarea programului de subventionare a utilajelor agricole.