Banii asiguratilor vor fi plasati in actiuni, atat in Romania cat si in strainatate.

Grupul sloven KD va investi 7 milioane de euro pentru infiintarea unei companii de asigurari de viata, KD Life, care va functiona de la inceputul anului viitor. Slovenii mai sunt prezenti pe piata romaneasca printr-o societate de administrare a investitiilor si una de brokeraj, aflata in curs de autorizare.

"Capitalul social al societatii va fi de 3,5 milioane de euro, iar restul sumei va fi investit in dezvoltarea afacerii. Probabil ca in zilele urmatoare vom primi autorizarea pentru a inregistra firma la Registrul Comertului", a explicat Ion Mincu-Radulescu, presedintele societatii de administrare a investitiilor KD Investments.

El estimeaza vanzari de circa 1.500 de polite de asigurare in primul an de functionare si subscrieri de circa un milion de euro. "Cred ca vom avea nevoie de maximum cinci ani pentru a recupera investitia in aceasta societate", a declarat Radulescu.

Principalul produs al KD Life vor fi politele de asigurare de viata unit-linked, banii asiguratilor fiind investiti in fondurile administrate de KD, atat in Romania, cat si in ale tari in care activeaza grupul.

Fondul mutual administrat de KD Investments, KD Maximus, a avut un randament de 24% de la inceputul anului, in conditiile unei rate a inflatiei de 8%. Circa 18% din fondurile KD Maximus sunt investite in actiuni cotate la bursa.

Articol integral in Ziarul Financiar