Compania de asigurari Allianz-Tiriac estimeaza subscrieri de 220 de milioane de euro pentru sfarsitul acestui an, ceea ce inseamna o crestere de 23% fata de nivelul afacerilor din 2004.

Reprezentantii companiei nu au facut public rezultatul financiar, insa spun ca urmaresc sa mentina rata de profitabilitate inregistrata anul trecut, de circa 6%, calculata ca raport intre rezultatul net si veniturile din prime brute subscrise.

"Suntem peste tinta de profit", a declarat Cristian Constantinescu, directorul general al companiei. Daca ar fi sa pastreze profitabilitatea la nivelul celei din 2004, Allianz-Tiriac ar incheia anul cu un castig de aproximativ 13,2 milioane de euro, mai mare cu circa 31% fata de sfarsitul anului trecut.

Pe partea de asigurari generale, compania estimeaza venituri din prime brute subscrise de circa 203,5 milioane de euro. Politele de asigurare de raspundere civila auto obligatorii vor aduce companiei subscrieri de 17 milioane de euro in acest an.

Directorul general al Allianz-Tiriac spune ca circa 35% din veniturile pe RCA provin din vanzarile de masini noi ale Tiriac Leasing, companie din grupul de firme Tiriac, din care face parte si societatea de asigurare.

Pentru 2006, asiguratorul se asteapta la o crestere cu 25% a subscrierilor din asigurari generale, pana la circa 255 de milioane de euro.

Articol integral in Ziarul Financiar