Ministerul Agriculturii a confirmat prezenta virusului gripei aviare la pasarile din localitatea Rovine, judetul Ialomita. Testele preliminare efectuate la doua pasari din satul Rovine, (comuna Reviga), au relevat prezenta virusului.

Testele rapide efectuate pe probele prelevate de la doua pasari din curtea unui localnic au iesit pozitive. Autoritatile locale au instituit carantina noaptea trecuta si a inceput sacrificarea pasarilor.

Confirmarea virusului la pasarile din localitatea Rovine (Ialomita), constituie cel de-al 17 lea focar de gripa aviara in Romania.

Un grad mare de mortalitate in randul pasarilor s-a inregistrat si in judetul Hunedoara. Nu se poate preciza deocamdata daca aceasta se datoreaza virusului gripei aviare.

Reamintim ca expertii britanici au confirmat existenta virusului de inalta patogenitate H5N1 in probele recoltate de la pasarile moarte in localitatile brailene Dudescu, Bumbacari si Ciocile, potrivit declaratei facute, joi seara, de ministrul agriculturii, Gheorghe Flutur.

Pana in prezent au mai fost semnalate focare in judetele Tulcea, Braila, Buzau si Calarasi.