Selectionata antrenorului Gheorghe Tadici a pierdut finala, cu scorul de 23 - 28, in fata unei echipe a Rusiei mai robusta, in special fizic, decat sportivele noastre. Handbalistele tricolore au fost lipsite si de sansa, in special in prima parte a jocului, cand mai multe aruncari au nimerit barele portii ruse.

Din pacate, duminica dupa-amiaza, in sala din Sankt Peterburg, jocul Romaniei nu a mai fost luminat de nici una dintre vedetele ultimelor zile - Gogarla, Varzaru sau Luca au avut procentaje foarte mici de reusita.

Medaliile de argint le-au fost inmanate de presedintele Traian Basescu, care a venit la Sankt Petesburg pentru acest meci.

"Cel mai greu mi-a fost sa vad cele opt bare; aceasta este diferenta dintre victorie si esec - numarul de bare", a declarat presedintele dupa ce le-a felicitat pe sportive, chiar pe parchetul Salii de Gheata din orasul rus.

Echipa de handbal s-a intors in tara cu un avion charter, care a plecat din Rusia cu intarziere, din cauza viscolului.

Luminita Hutupan a fost desemnata cel mai bun portar din lume, Valentina Elisei - cea mai buna extrema stanga.

In finala mica a Campionatelor Mondiale de handbal din Rusia echipa Ungariei a invins cu 27-24 selectionata Danemarcei si a obtinut medalia de bronz.