Incercari nereusite ale autoritatilor de a elibera drumul blocat de tonele de stanci prabusite, inca de miercuri, pe sosea si pe linia ferata de pe Valea Oltului. Rocile au continuat, vineri, sa cada de pe versanti, iar ploaia ingreuneaza si mai mult eforturile echipelor de interventie.

Potrivit agentiilor de stiri, pompierii din Sibiu au actionat cu tunuri de apa, insa, din cauza diferentei mari de nivel, apa nu a avut suficienta presiune ca sa poata dizloca rocile. Rute ocolitoare :DN1 pe ruta Sibiu-Fagaras-Brasov, sau Defileul Jiului.

Trenurile vor circula din nou pe Valea Oltulului in doua-trei zile, arata un comunicat al Ministerului Transporturilor. CFR Calatori a anuntat ca, din cauza caderilor de stanci, trenurile rapide Craiova - Sibiu si retur sunt anulate. Soferii sunt nevoiti sa aleaga rute ocolitoare pana la degajarea soselei.

Caderi de stanci au blocat, miercuri, circulatia feroviara si rutiera, in apropiere de comuna Caineni, la kilometrul 234 + 400.

Autoritatile lucreaza la degajarea drumului. Deblocarea acestuia ar putea dura mai multe zile.

CFR Calatori a anuntat ca din cauza caderilor de stanci, trenurile rapide pe destinatia Craiova - Sibiu si retur sunt anulate. Trenurile personale isi vor limita traseul de la/pana la statiile: Caineni, respectiv Turnu Rosu.

Aceasta distanta va fi asigurata prin transbordare in momentul in care portiunea rutiera va deveni circulabila.

Fenomenul s-a petrecut la kilometrul 234 + 400, in acelasi loc unde caderile de stanci au oprit circulatia cu sase luni in urma.

Potrivit autoritatilor ar fi vorba despre circa 3.000 de metri cubi de roca, in blocuri de diferite marimi, care au cazut de pe versantul muntelui cu tot cu plasa de protectie care fusese fixata acolo in luna august, dupa producerea unui fenomen similar.

Ministrul transporturilor, Gheorghe Dobre, s-a deplasat personal la Caineni pentru a evalua situatia.

Soferii sunt rugati sa foloseasca rute ocolitoare. Politistii recomanda ca, dinspre Bucuresti spre Sibiu, autoturismele sa foloseasca DN 1- Bucuresti- Sinaia- Brasov- Sibiu.

Autovehiculele de mare tonaj sunt indrumate pe DN 1A- Buftea-Centura de Vest- Ploiesti-Centura de Nord- Valeni-Cheia- Sacele-Brasov-Sibiu, sau pe Valea Jiului, insa si in aceasta zona circulatia se desfasoara pe un singur fir, din cauza caderilor de stanci.