Boc face poc. Cu Tariceanu

preluare Cotidianul

„Aceasta intalnire, in mod normal, nu trebuia sa aiba loc", a declarat ieri Emil Boc. Este prima pozitie critica a unui lider PD fata de scandalul creat in urma intilnirii misterioase din biroul de premier al lui Calin Popescu Tariceanu, din vara anului trecut.

„Nu stiu in ce masura cei care comenteaza cunosc continutul discutiei", a ripostat duminica, nervos la opinia lui Boc, premierul Tariceanu. „Daca credeti ca 100 de milioane de euro sint un flecustet...", a continuat premierul, insistind ca intilnirea a avut drept scop discutarea intentiei Rompetrol de a da statul roman in judecata si de a cere despagubiri de 100 de milioane de euro.

Contrele de ieri dintre Emil Boc, liderul PD, si Calin Popescu Tariceanu, seful PNL, sint primele dupa angajamentele publice facute de cei doi la inceputul saptaminii privind urgentarea fuziunii PNL-PD.

Articol integral in Cotidianul

Premierul Tariceanu zice ca a mai avut intalniri „gen Patriciu"

preluare Gandul

Premierul Tariceanu a recunoscut ieri ca a avut intalniri „gen Patriciu"si cu alte „oficialitati si firme", fara insa sa precizeze vreun nume. „Nu am ascuns nimic. Astfel de intrevederi le-am avut cu o serie de oficialitati, cu o serie de firme care cer intrevederi", a declarat primul ministru.

El a tinut sa sublinieze ca nu vrea sa fie acuzat ca nu apara interesele statului.

Articol integral in Gandul.

Premierul Tariceanu vrea fir scurt cu Justitia

de Laura Gafencu si Narcis Iordache (EVZ)

Premierul Calin Popescu-Tariceanu a propus sambata adoptarea unui proiect de lege care sa oblige Parchetele sa informeze institutiile statului in cazul inceperii urmaririi penale impotriva unor demnitari. In plus, legea ar urma sa-i oblige pe demnitari sa anunte public atunci cand sunt subiectul unei urmariri penale.

„Unde este granita dintre informare si influentare sau imixtiune? Simpla comunicare poate fi perceputa ca un act politic? Ce inseamna relatia dintre guvern si Ministerul Public stabilita prin Legea raspunderii ministeriale?", s-a intrebat retoric premierul, la o sedinta a femeilor liberale.

El a propus lansarea unei dezbateri publice pe aceasta tema, astfel incat relatia dintre executiv si justitie sa nu poata fi una controversata, cele doua puteri trebuind, in opinia sa, sa colaboreze si sa comunice.

Articol integral in Evenimentul Zilei

Monica Macovei le-a scris lui Basescu si Tariceanu ca trebuie sa i se ia dosarul procuroarei care-l ancheteaza pe Patriciu

de Gabriela STEFAN (Gandul)

Ministrul Justitiei, Monica Macovei, a mintit – potrivit unor surse judiciare si politice – in scandalul intalnirii pe care a avut-o cu premierul Calin Popescu Tariceanu si omul de afaceri Dinu Patriciu.

Macovei a sustinut ca nu a facut publica aceasta intalnire, pentru ca a fost „zidul" in care s-a oprit discutia purtata, dar nu a intreprins nimic pentru a-i impiedica pe procurori sa-si desfasoare ancheta in conditii normale.

Conform unui document in posesia caruia a intrat ziarul „Gandul", lucrurile stau exact invers, ministrul Justitiei actionand cu toate fortele si pe toate planurile pentru a-i usura situatia penala inculpatului Dinu Patriciu.

Concret, Monica Macovei – care a schimbat legile Justitiei pentru a deveni seful tuturor procurorilor – a trimis doua materiale, unul la Palatul Victoria si unul la Palatul Cotroceni, materiale in care infiereaza activitatea procurorului Adriana Cristescu in dosarul Rompetrol si propune numirea unui alt procuror care sa solutioneze cauza respectiva.

Articol integral in Gandul

Comenteaza pe forum