Operatia de hernie de disc a presedintelui Traian Basescu a inceput in jurul orei 1.30 noaptea, la Spitalul Universitar din Viena, unul dintre cele mai mari unitati medicale din Europa. Surse citate de Antena 3 afirma ca starea sanatatii sefului statului s-a inrautatit inainte de interventie, acesta avand ambele picioare aproape paralizate si acuzand dureri insuportabile.

Dupa sapte ore de investigatii medicale efectuate de doua comisii medicale, presedintele Traian Basescu a parasit Spitalul Elias. Ministrul Sanatatii a declarat ca rezultatele analizelor arata ca seful statului trebuie operat de urgenta. Conform Adrianei Saftoiu, presedintele a decolat spre Austria in jurul orei 22.30, pentru a fi operat intr-o clinica particulara.

Traian Basescu a renuntat la interventia pregatita la Spitalul Universitar la sfatul comisiei medicale constituite la nivelul Ministerului Sanatatii. Surse medicale au declarat ca presedintele a optat pentru operatia in strainatate pentru a scapa de dispute si pentru ca nu era multumit de conditiile asigurate in tara.

Sorin Oprescu anuntase luni ca Basescu va fi operat in cursul noptii, la Spitalul Universitar. Seara, dupa decolarea aeronavei prezidentiale, Sorin Oprescu a declarat ca presedintele ar fi beneficiat in Romania de aceleasi conditii medicale de care va beneficia si in strainatate.