Radu Timofte si Gheorghe Fulga sunt doi apropiati ai lui Ion Iliescu, in timp ce Virgil Ardelean conduce "doi si-un sfert" din 1998.

Radu Timofte are gradul de general maior in rezerva si a fost membru al PDSR pana la numirea in functia de sef al SRI la inceputul lui 2001. Ca si parlamentar PDSR a fost presedinte sau vicepresedinte de comisie senatoriala pentru aparare si siguranta nationala si de control al activitatii SIE. A fost vicepresedinte al Comisiei Parlamentare a Romaniei la Adunarea Parlamentara a NATO.

Gheorghe Fulba a devenit sef al SIE la zece zile dupa numirea lui Timofte, fiind cunoscut ca un apropiat al lui Ion Iliescu in perioada post-revolutionara. A fost consilier preezidential al lui Ion Iliescu in anii 1990-91 si apoi prefect de Brasov pana in 1994. Revine la Palatul Cotroceni in perioada 1994-1996. In anul 2000 este ales deputat pe listele PDSR Brasov.

Cel mai longeviv dintre sefii demisionari este Virgil Ardelean. Cel cunoscut si ca "Vulpea", a reusit sa ramana din 1998 la conducerea DGIPI (fosta Unitate Militara 0215 - "doi si-un sfert"). Anterior numirii in aceasta functie a fost seful Politiei Capitalei, post in care a ajuns direct de la Cluj-Napoca, unde era adjunct al sefului politiei municipale.