Instanta e in pronuntare in privinta lui Ovidiu Tender. Dupa cateva ore de sedinta, magistratii Tribunalului Bucuresti au finalizat dezbaterile privind cererea procurorilor de prelungire a mandatului de arestare preventiva pe numele omului de afaceri.

Sedinta fusese suspendata duminica la pranz, in urma unor exceptii ridicate de aparatorii lui Tender, insotite de o cereere de recuzare a procurorului.

Aparatorul lui Tender, avocatul Gheorghita Mateut, a cerut expertiza financiar-contabila din dosar, care sa certifice existenta unui prejudiciu. El a sustinut ca in expertiza nu apare un prejudiciu adus APAPS. Singura societate care ar fi prejudiciat este Tender S.A., unde Ovidiu Tender a fost actionar majoritar pana in 2004, iar valoarea acestuia se ridica la 1.400 de miliarde de lei vechi.

Suma la care s-au referit procurorii in dosarul RAFO-CAROM era de 2.700 de miliarde de lei vechi, iar unul dintre motivele pentru care Parchetul General a cerut prelungirea mandatului de arestare preventiva a lui Tender a fost ca acesta ar fi incercat sa influenteze un expert care lucra in dosarul RAFO-CARO.