Informatia privind posibila colaborare a lui Varujan Vosganian cu Securitatea nu a contat la Bruxelles, fapt confirmat de altfel si de catre presedintele Traian Basescu. "Informatia a aparut dupa discutia cu Barosso si nu a avut practic nici o influenta", a afirmat ieri presedintele.

Declaratia lui Basescu este sustinuta si de reactiile aparute ieri in presa europeana, in urma audierii candidatului Romaniei pentru postul de comisar european la Bruxelles. "Despre roman nu se stie mai nimic. Ce se stie este ca s-a pus pe partea dreapta a politicii si pe statul de plata al marilor mahari economici", scrie "Financial Times", in editia de ieri.

Astfel, desi la Bucuresti s-a incercat sa se acrediteze ideea, inclusiv de catre PNL, ca Vosganian ar fi intrat in dizgratiile europenilor in urma informatiilor aparute in presa privind colaborarea sa cu Securitatea, lucrurile par sa stea cu totul diferit, din moment ce Barroso incepuse sa strambe din nas inainte sa aiba cunostinta de declaratiile lui Liviu Turcu.

Fiind convinsi ca la Bruxelles cantaresc greu in balanta relatiile destul de tenebroase dintre Vosganian si Vintu, ne facem datoria de a demonstra cu probe ca legaturile dintre cei doi nu au fost doar la nivel institutional, asa cum incearca sa ne convinga liderii liberali.

Varujan Vosganian l-a vizitat in numeroase randuri pe SOV, la domiciliile acestuia, fapt declarat, pe propria raspundere, de oamenii angajati de Vintu sa-i pazeasca locuintele. "Curentul" publica in exclusivitate aceste declaratii in care numele lui Vosganian apare in repetate randuri, semn ca actualul candidat al Romaniei pentru functia de comisar european era un apropiat al casei.

In unele declaratii numele liberalului apare alaturi de cel al lui Nicolae Popa, unul dintre locotenentii lui SOV, urmarit in prezent prin Interpol.

De altfel, Nicolae Popa, alaturi de Vintu au sponsorizat in 2000 cu peste un miliard UFD, partidul de buzunar al lui Vosganian, fapt ce a intrat si in atentia Curtii de Conturi intrucat se incalcase Legea finantarii partidelor politice, prin depasirea sumei maxime admise.

Vizitele frecvente ale lui Vosganian la domiciliile lui SOV si sponsorizarile facute UFD de controversatul afacerist nu sunt singurele dovezi ale relatiilor stranse dintre cei doi. Baza de date atasata la expertiza judiciar-contabila efectuata in dosarul FNI demonstreaza ca senatorul PNL, impreuna cu sotia sa au fost si investitori la FNI.

Varujan Vosganian, om de casa al lui SOV si... investitor FNI

Fostul lider UFD si-a amintit de banii de la Vantu

Barosso, "iritat" de Vosganian

Basescu confirma indirect ca in balanta a atarnat relatia Vosganian-SOV

Paznicii lui SOV - cunoscuti de Comisia SRI