Grupul parlamentar al Partidului Popular European a declarat ca nu-l va sustine nici politic, nici moral pe candidatul roman, Ovidiu Ispir, pentru Curtea de Conturi a Uniunii Europene. Purtatorul de cuvant al PPE, preluat de Antena3.ro si Realitatea TV, a declarat ca prestatia lui Ovidiu Ispir in fata comisiei de profil a Parlamentului European a sporit indoielile privind candidatura sa.

Acesta spune ca Ispir nu a clarificat in timpul audierii acuzele aparute in presa europeana legate de implicarea sa intr-un scandal financiar. CV-ul lui nu este adecvat pentru post si raman intrebari neclarificate in legatura cu trecutul sau.

In ciuda acestor declaratii, Ovidiu Ispir ar urma sa fie validat in plenul Parlamentului European la 12 decembrie, impreuna cu comisarii europeni, scrie Gandul. Mandatul lui se deruleaza pe o perioada de sase ani. Numirea oficiala este facuta de Consiliu, cu majoritate calificata, dupa consultarea Parlamentului.

Ovidiu Ispir un apropiat al lui Dan Radu Rusanu

Ovidiu Ispir este o persoana controversata si in tara, el fiind partener de afaceri si un apropiat al lui Dan Radu Rusanu, numit si "Hrebenciucul liberalilor".

Ovidiu Ispir a condus corpul de control care a realizat controlul de la Eximbank cand a fost demisa sotia liderului pesedist Cristian Diaconescu. Acesta a vrut sa-si dea demisia din PSD la vremea respectiva acuzand partidul din care facea parte ca a batut palma cu PNL.