Pentru asigurarea fluentei traficului si siguranta rutiera, Politia Romana recomanda conducatorilor auto sa utilizeze si urmatoarele alternative, pentru a evita aglomerarea tronsonului de drum DN22C-Cernavoda-Medgidia-Basarabi, aflat in continuarea Autostrazii A2, unde din cauza configuratiei drumului (o banda pe sens), se produce depasirea capacitatii de preluare a valorilor de trafic:

• DN3-Bucuresti-Fundulea-Lehliu-Calarasi-Ostrov- Basarabi-Constanta;

• DN3-Bucuresti-Fundulea-Lehliu-DN3A-Drajna-Fetesti-DN3B-Chirana(intersectie cu DN2A)-DN2A-Giurgeni-Harsova-Constanta;

• DN2-Bucuresti-Urziceni-DN2A-Slobozia-Harsova Constanta.

Aceleasi rute alternative, le recomandam, astazi, si conducatorilor de vehicule rutiere a caror masa totala maxima autorizata este mai mare de 7,5 tone, cu precizarea ca valorile ridicate de trafic de pe tonsonul mai sus aminitit pot conduce la aglomerarea arterei de circulatie si provoaca intarzieri”, se arata in comunicatul de presa transmis de Politie.

„Atragem atentia celor care strabat Autostrada A2 ca, spatiile Servicii existente pe tronsonul Drajna-Fetesti, pe ambele sensuri de mers, nu sunt operationale, in acest context, rugam participantii la trafic sa nu opreasca pe banda de urgenta a autostrazii pentru a evita implicarea in evenimente rutiere nedorite”, se mai spune in document.

Potrivit Politiei, pe Autostrada A1-Bucuresti-Pitesti, la km. 36, pe o distanta de aproximativ 300 de metri, se executa lucrari de reparatie a partii carosabile, pe podul peste raul Arges, iar circulatia se desfasoara pe un singur sens.

La munte, prin DN71 Bucuresti-Targoviste-Fieni-Sinaia-DN1

Pentru evitarea neplacerilor cauzate de aglomerarea autostrazii A1 se recomanda ca ruta alternativa DN7-Bucuresti-Titu-Gaesti-Pitesti si retur.

De asemenea, pentru evitarea aglomerarii arterei de circulatie DN1 si a ambuteiajelor ce pot aparea se recomanda ca variante alternative urmatoarele rute:

DN1A-Bucuresti-Buftea-Ploiesti-Cheia-Valenii de Munte-Sacele-Brasov si DN73-Bucuresti-Autostrada A1-Pitesti-Campulung Muscel- Bran-Brasov.

Celor care doresc sa ajunga catre Sinaia li se recomanda sa foloseasca si varianta DN71 Bucuresti-Targoviste-Fieni-Sinaia-DN1.