Doi angajati ai unei companii de cablu din Capitala au fost batuti in noaptea de 31 august de un politist de la Sectia 22. Victimile au depus plangere la Politia Capitalei si asteapta sa vada rezultatele anchetei. Tot la sectia 22, in urma cu doua luni, un tanar universitar, care venise sa depuna o plangere, a fost batut crunt de trei politisti.

HotNews a incercat sa contacteze organele de politie de la sectia 22 insa vineri, nimeni nu ne-a raspuns la telefon.

Mihai Spataru si colegul sau de serviciu a fost batuti, joi seara, de unul dintre politistii de serviciu. Spataru fusese chemat la Politie de unul dintre subordonatii sai care venise la Sectia 22 sa depuna plangere impotriva unei femei care il agresase. „ Baiatul venise sa monteze niste cabluri acolo si o locatara a blocului l-a atacat pe colegul nostru.

El s-a dus atunci sa reclame fapta la Politie, dar ce s-a intamplat acolo ne-a uimit pe toti. Nu credeam ca asa ceva exista”.

Politistii i-au cerut reclamatului sa cheme pe unul dintre sefii sai. Atunci a venit la sectie si Mihai Spataru. Din discutia cu politistii, Spataru a aflat ca o masina a firmei era data in urmarire si atunci, tanarul a inceput sa puna intrebari.

„Atat am facut. Am intrebat de ce este data in urmarire masina firmei. Politistul s-a enervat atunci <> si m-a dat cu capul de perete. Nu am rani dar am fost legat cu mana la spate si batut. Colegul meu a incercat sa interzina: << Ce faci domnule de ce te iei de el?>> Iar atunci politistul s-a enervat, m-a lasat pe mine de-o parte si a inceput sa il bata pe el.

Mihai Spataru spune ca politistul Nicusor Badarau l-a batut si pe celalat angajat al firmei, l-a strans de gat si a incercat sa-l arda cu tigara.

„Am vrut sa dau telefon dar nu m-a lasat, am amenintat ca ma duc si depun plangere la locotenent dar el mi-a spus ca daca fac asta imi rupe picioarele.

Cei doi au reusit sa scape din sectia de politie dar nu le-a fost foarte simplu. Cand a incercat sa iasa, unul dintre politistii care au fost martori la scenele de bataie a incercat sa il opreasca pe Mihai Spataru tinandu-i palma in piept. In cele din urma, agentul l-a lasat pe tanarul abuzat sa plece. La cateva minute organele de politie l-au eliberat si pe colegul lui Spataru.

Arhitect legat si batut

Acum doua luni, un asistent de la Universitatea de Arhitectura a fost legat si batut de cativa politisti ai sectiei 22 de Politie. Tanarul venea de la o petrecere si in urma unui incident neplacut cu un taximetrist a mers la sectie sa reclame soferul. Insa organele i-au aplicat o bataie zdravana tanarului arhitect, care dupa cum spun organele „mirosea a alcool”.

„Politistii m-au impins pe scari, m-au lovit si m-au fortat sa intru in sectie. Am fost imobilizat cu catuse, timp in care ma loveau cu pumnii si picioarele. Au prins catusele de scara si mi-au reprosat ca miros a alcool. Mi-am sunat apoi prietenii care m-au gasit plin de singe“, a declarat Marinescu pentru Cotidianul.

Sectia 22 a mai batut doi batrani. Unul fusese detinut politic

Un fost detinut politic si sotia lui au fost batuti de cativa politisti de la Sectia 22 din Capitala. Potrivit cotidianului tabloid Evenimentul Zilei, politistii venisera sa aplaneze un conflict izbucnit intre sotii Lucian si Maria Tamaris si un preot, vecin cu ei, pe care cei doi il acuza ca le-a incalcat proprietatea.

Un agent din primul echipaj de la Sectia 22 sosit la fata locului sustine ca a fost atacat de Maria Tamaris, care l-a muscat de mana. Drept pentru care a cerut intariri. Opt politisti, au venit atunci si i-au batut pe cei doi 60 Lucian Tamaris de 60 de ani si, Maria Tamaris de 52.

Incercand sa-si protejeze subalternii, comisarul-sef Adrian Grecu, adjunctul sefului Politiei Sectorului 6, a anuntat ca Tamaris are antecedente penale. Si intradevar asa era. Militienii l-au tinut inchis pe Tamaris 14 ani