TAUR

NUMERE NOROCOASE

2, 15, 21, 26, 37, 40, 44

Piatra norocoasa

CUART ROZ - Pastreaza forta interioara, inlatura starile depresive si intareste inima.

Semn de pamant, fix, feminin, negativ, guvernat de Venus.

Perioada: de la 21 aprilie la 20 mai.

Taurul este cel de-al doilea semn al zodiacului si se intinde de la gradul 30 la gradul 60. Reprezinta conceptul de condensare a energiei imediat dupa prima sa manifestare si este asociat din acest motiv cu imagini cum ar fi viteza cinetica, caldura care urmeaza exploziei, energia care se degaja in urma unei metabolizari etc.

In analogie cu imaginea bovina, ritmul este lent si stabil prin greutatea si densitatea materiei. Dar incarnarea aceasta este bogata, asimilata cu pamantul-doica, mama-natura, fertila prin excelenta. Ne aflam in prezenta semnului cel mai feminin si al imaginii vacii hiper-feminine.

Aceasta fiinta isi manifesta dorintele mai ales prin intermediul gurii. Chiar si la individul adult, regasim 'oralitatea' intr-o forma oarecare, de exemplu in aviditatea dupa alimente, de bani, de sex, de obiecte (colectionari), de putere, de prestigiu, de onoruri etc.

Constatam ca si la nivel psihologic, Taurul este un secundar, adica este inclinat sa 'rumege' propriile ganduri si sa nu actioneze imediat. Caracteristica il distinge net de Berbec care de obicei mai intai actioneaza si abia dupa aceea gandeste. Bovinul intr-adevar se misca lent, cat se poate de calm, dar este capabil sa duca poveri, in aparenta de neurnit.

El este de asemenea un animal pe care nu izbutesti sa-l faci sa se deplaseze nici macar cu un centimetru atunci cand decide sa nu se urneasca din loc. Cele doua caracteristici ale semnului Taur sunt forta-rezistenta fizica si incapatanarea. Prima da nastere marilor muncitori, capabili sa a??macinea?? singuri enorme cantitati de munca, atat fizica cat si intelectuala.

Cealalta le sugereaza celor care au discutii de fond cu reprezentantii semnului, sa nu insiste prea mult asupra propriilor motive, daca acestea se deosebesc de ale celuilalt, pentru ca se vor obtine cu greu rezultate bune in directia convingerii. Acest fapt poate fi interpretat ca o dubla polaritate, pozitiva si negativa.

Pozitiva pentru subiectul Taur care, nefiind aproape deloc influentabil, reuseste sa-si gestioneze propria viata in modul pe care il considera el oportun. Negativa, pentru altii care nu izbutesc sa stabileasca un curent bidirectional de transfer cu el.

Aceasta nu inseamna ca raporturile cu Taurul ar fi dificil de realizat, ba chiar adevarul este exact contrar, acestea fiind elemente optime in companie, ci inseamna ca nu se ajunge niciodata la tonurile emotionale realizabile de exemplu cu Pestii sau cu Racul, deoarece Taurul este de obicei impermeabil sub profil emotiv si in consecinta blocheaza transferul.

Ca si la celelalte semne ale zodiacului, si la Taur distingem doua tipuri substantial diferite pe care le-am putea numi cu dominanta calda si rece dupa Barbault, ori autoindulgent si autorefulat, dupa cum ilustreaza Charles Harvey (in Taurul, Editura Armenia).

Taurul cu dominanta calda sau autoindulgent este cel in a carui tema natala figureaza in mod evident astre cum ar fi Soarele, Marte, Jupiter ori semne cum ar fi Berbecul si Leul. El este cel care se identifica cel mai bine cu caracteristicile planetei guvernatoare, Venus, care in acest caz este Venus Genitrix, diferita de Venus Afrodita care guverneaza Balanta.

Caracteristicile cele mai pronuntate ale acestui tip sunt: activitatea, emotivitatea, exagerarea, neinfranarea (lipsa de disciplina), destinul schimbator, marea atractie pentru viata mondena, pentru sex, pentru mancarea buna, pentru bani etc.

Taurul cu dominanta rece sau autorefulat este cel cu o puternica prezenta lunara sau saturniana in horoscop sau cu valori horoscopice de 'franare'. Caracteristicile sale sunt: incetineala, pasivitatea, neemotivitatea, tendinta spre viata linistita in familie, spre conservare, spre avaritie. Cele doua tipuri pot si sa coexiste in acelasi individ.

Comun la ambele tipuri gasim atractia pentru natura (mai ales viata la tara), pentru mobila din lemn (multi Tauri au hobby-ul de a-si construi singuri mobila), pentru mancarurile bune si copioase si pentru companie.

In iubire, Taurul reprezinta senzualitatea cea mai naturala. In aceasta sfera a vietii cotidiene el este intru totul instinctiv, in cel mai sanatos sens ce poate fi dat termenului. Nu este sofisticat in avansuri si nici plin de fantezie in practica, dar izbuteste sa-si satisfaca partenerul cu o doza de caldura, realmente putin obisnuita. Deseori poate deveni intolerant prin exces.

Din punct de vedere afectiv este de obicei gelos si posesiv. Printre Taurii cu dominanta rece se afla barbatii si femeile cei mai fideli. Nu se poate spune acelasi lucru si despre autoindulgenti, care de obicei (este valabil mai mult pentru barbati) colectioneaza aventuri amoroase.

Profesiunile tipice pentru Taur sunt: constructor, arhitect, inginer, agricultor, crescator de animale, bancher, artist, muzician, cantaret, artizan, coafor, croitor, estetician etc. Se subintelege ca spunand bancher se face referire la activitate financiara in general.

De aceea, mergand pe aceasta cale, la nivelurile mai joase vom gasi directorul de banca ori functionarul sau casierul de la bar, ori cersetorul de la coltul strazii. Binomul Taur-bani este in relatie cu ceea ce deja am spus in privinta oralitatii. Meseriile care au legatura cu constructiile si cu agricultura sunt in relatie cu elementul pamant care stapaneste acest semn.

Venus, guvernatoarea semnului, ii inclina pe nativi spre cele mai diverse forme artistice ceea ce ii face in general abili la desen, pictura, constructii si la cantat (iarasi regasim oralitatea), la recitare, interpretare la diverse instrumente muzicale. Taurii autorefulati tind de obicei sa indeplineasca munci de rutina, spre deosebire de cei care apartin celuilalt tip.

Din punctul de vedere al sanatatii, aflam inainte de orice referinte patologice care au legatura cu gatul. E greu sa intalnesti un Taur care sa nu sufere sau sa nu fi suferit multa vreme de boli ale gatului. Foarte multi sunt cei operati de amigdalectomie.

Intre altele, vocea lor este ceea ce impresioneaza (este aproape intotdeauna vorba de o voce placuta, mai ales atunci cand semnul Taurului se afla la Descendent). Alte elemente ale patologiei semnului sunt: dereglari ale glandelor sexuale, astm, dereglari circulatorii si bolile care deriva din obezitate.

La nativii celei de a doua emanatii zodiacale, greutatea tinde in general sa exceada, dar avem si limita opusa si in acest sens este necesar sa facem o distinctie.

Cele mai slabe persoane pe cate le intalnim sunt aproape intotdeauna ori Tauri ori Pesti, dar cu urmatoarea diferenta: primii sunt de o slabiciune uscata, estetica, sanatoasa, iar ceilalti dau impresia unei stari de sanatate precare, deoarece slabiciunea lor este exagerata si scoasa in evidenta de pometi si de oasele care ies in afara, producand goluri mai mult sau mai putin profunde.

Chiar si coloritul acestora din urma sugereaza impresia descrisa.

Mirosul pielii este un alt element care de obicei il distinge pe Taur: cand nu foloseste parfumuri si deodorante, cine ii sta in apropiere simte un puternic miros de transpiratie cutanee care poate fi atat placut, cat si neplacut.

Din punct de vedere existential, Taurul poate avea doua directii destul de divergente intre ele, totul depinzand de apartenenta la tipul autoindulgent sau autorefulat.

In primul caz va fi inclinat sa vada viata mai ales prin optica consumista si in consecinta isi va orienta actiunile in scopul achizitionarii a cat mai mult posibil din punctul de vedere al banilor sau al iubirii, al sexului, al muncii, al onorurilor etc. Acest prim tip se descopera deseori gresind din cauza aviditatii si tinde sa faca datorii la altii.

Celalalt insa viseaza o existenta linistita in familie, pe cat posibil la tara, ca crescator de animale sau agricultor. Tintele acestui al doilea tip sunt orientate ceva mai jos, ceea ce-i procura, cu o frecventa mai mare, o fericire usor accesibila.

Barbatul din Taur este un traditionalist concret, laboriosul care tine la satisfacerea apetitului senzorial, baza fundamentala a echilibrului sau psiho-fizic general. Raportat la patologia existentiala a omului generatiilor moderne, Taurul este unul dintre cei mai putin afectati, dat fiind ridicatul sau grad de respingere al influentelor exterioare.

Cu impermeabilitatea sa emotiva (reversibila dupa bunul lui plac), reuseste aproape intotdeauna sa mearga inainte pe drumul lui, fara interferente exterioare si pentru aceasta este acuzat, deseori pe buna dreptate, ca este un incapatanat.

Femeia nascuta in acest semn are ca mobil principal al existentei sale, crearea unei situatii stabile, capabila sa-i garanteze siguranta materiala. Mai mult decat barbatul, ea prefera trecutul viitorului, deoarece acesta nu-i poate rezerva surprize. Considerand acest punct ca baza a psihologiei sale, putem intelege de ce doreste atat de mult casatoria (ori o relatie echivalenta).

Prin aceasta spera sa-si stipuleze o asigurare in privinta viitorului sau material si afectiv.

Este in general o traditionala femeie de casa careia ii plac copiii si familia. Este inclinata pentru bucatarie si pentru treburile casnice. Cand alte valori din tema de nastere justifica alegerea unei munci extra domestice, femeia din Taur se face apreciata prin spiritul ei practic, bun simt, rationalitate si laboriozitate.

Nu sunt multe feministele apartinand acestui semn, dar pe acelea putine este preferabil sa nu le provoci intr-o controversa.

Copiii Taur sunt din zodiac dintre cei mai linistiti si fiziologic normali. Le place mai ales viata in aer liber si muzica. O mare parte din timpul lor liber ar trebui sa o petreaca la tara sau ascultand muzica. Lacomia la mancare este una din slabiciunile lor care trebuie combatuta.

Au o buna inclinatie pentru muncile manuale, de aceea e indicat sa fie pusi sa deseneze, sa picteze, sa modeleze, sa construiasca etc. Data fiind marea lor incapatanare de fond, e preferabil sa nu fie niciodata infruntati direct, deoarece cu greu vor ceda, iar probabila pedeapsa pe care o vor primi va sfarsi prin a-i frustra serios.

Cu totul alte rezultate se vor putea obtine luandu-i cu delicatete.