LEU

NUMERE NOROCOASE

5, 12, 19, 26, 31, 39, 44.

Piatra norocoasa

CRISTAL DE STANCA - armonizeaza, mintea, trupul si spiritul. Aduce noroc. Revitalizeaza organismul, amelioreaza afectiunile stomacului.

Semn de foc, masculin, fix, pozitiv, guvernat de Soare.

Perioada: 23 iulie - 22 august.

Leul este cel de-al cincilea semn al zodiacului si se extinde de la gradul 120, la gradul 150. Astrul care il guverneaza este Soarele, primul Luminariu. Spre deosebire de Berbec, care reprezinta conceptul scanteii, Leul este in relatie cu energia ca produs al unei arderi la apogeu, adica este flacara.

La Berbec, sintagma simbol ar putea fi energie dinamica, pe cand in cazul Leului, energie durabila. Ne aflam de aceasta data in fata unei energii mature, supuse unui control rational, mai putin instinctiva. Zodia Leu se pozitioneaza temporal in deplina perioada estivala, caracterizata de enorma putere calorica a Soarelui.

Dintre toate semnele zodiacale, Leul este poate cel mai puternic, mai ales la nivel psihic. Puterea sa nu este remarcabila prin nivelul atins, ci prin durata ei. Si el este inclinat sa comande, fie ca se manifesta in cadrul profesional, fie ca se rezuma sa-si conduca familia ori prietenii.

De obicei, ajunge fara efort deosebit in functii de conducere, convins fiind ca nu exista alte posibilitati. Se impune cel mai adesea prin siguranta, care adesea se dezvolta in aroganta, cand nu admite ca poate gresi. De regula, crede ca nu conteaza decat parerile sale, de aceea nu este atent la disertatiile celor din anturaj, fiind preocupat permanent de replicile sale.

Cand 'combinatia' astrala sau diversele aspecte tematice indica o accentuare a acestei sigurante, apare o deviere a acesteia in sarcasm si dispret fata de semeni. Foarte orgolios, poate deveni de-a dreptul rigid atunci cand este ironizat. Nu uita niciodata daca a fost umilit si prefera o nenorocire unei gafe publice.

Prin natura sa, este inclinat sa caute ce este mai bun, sa se inconjoare de ce este mai apreciat, sa refuze restrictiile, solutiile nesigure, lucrurile care injosesc, ceea ce poate contribui la o perceptie neplacuta, fiind catalogat ca snob.

Cei care nu au aspecte armonioase in tema astrala pot fi: aroganti, plini de certitudini absolute, despoti, vanitosi, egocentristi, individualisti, drastici, ambitiosi. Au senzatia ca in jurul lor graviteaza intreaga lume. Pentru cei care insa au teme astrale armonioase, calitatile sunt evidente: generozitate inainte de toate, ajungand sa poarte adevarate lupte pentru cei saraci.

Nefiind grevat de complexe si frustrari care sa-i limiteze personalitatea, reuseste sa foloseasca propriile calitati, talente si puteri in favoarea semenilor. Nu reuseste decat foarte greu sa se desprinda de tendinta paternalista drastica. Are capacitatea de a pastra o imagine pozitiva despre o persoana care greseste repetat.

Entuziasmul manifestat si bucuria de a trai sunt doua baterii de la care se pot incarca toti cei din anturaj. Leul poate fi considerat o stanca indestructibila fata de pasiunile celor din jur. Chiar si cand se decide sa-i ajute pe cei slabi, nu se lasa influentat de suferintele acestora. Nimic nu-l inspaimanta si nimeni nu-l poate constrange.

In iubire, Leul intampina de obicei dificultati in mentinerea relatiilor sale afective. Considera normal sa fie adorat, iar experienta matrimoniala se poate desfasura armonios numai daca partenerul accepta sa stea in umbra, sa nu-si asume cumva calitatea de lider. Daca nu-i este pusa in discutie autoritatea, stie sa fie devotat si pasional.

Cine ii va sta alaturi poate conta pe o viata stralucita, Leul fiind stimulat de orice forma de divertisment.

Nu este gelos si nici posesiv, insa orgoliul este maxim si nu accepta sa fie inselat. In acest caz, iubirea se transforma in ranchiuna, iar razbunarea va fi pe masura defaimarii publice.

Munca este punctul forte al Leului, prin care isi cheltuieste energiile impresionante. Se dedica acesteia cu toata forta si obtine intotdeauna ce isi propune. Va da rezultate bune doar daca va avea pe cineva ca subaltern. In tot ceea ce face se simte simtul grandorii. Chiar daca proiecteaza o casa, va alege cele mai bune materiale, cel mai sigur sol etc. si asa procedeaza in orice face.

Tinde intotdeauna sa faca mai mult, mai bine. Daca nu este impiedicat, isi poate aduce la faliment angajatorii prin proiecte megalomane. Sectoarele profesionale compatibile cu Leul sunt multe, dar cele mai potrivite sunt: activitatea teatrala si a divertismentului in general, comertul cu articole de lux si politica.

Sanatatea Leului este optima, ca si capacitatea de refacere dupa boli. Trebuie totusi sa acorde o atentie deosebita activitatii cardiace, inima reprezentand organul sau cel mai sensibil. Creierul, ochii si coloana vertebrala pot constitui alte zone de risc.

Barbatul Leu cauta si gaseste toate satisfactiile in munca. Face totul sa nu lipseasca nimic necesar din caminul sau. Ii place sa i se spuna tata si capteaza atentia fiilor. Exista cazuri de Lei care isi schimba partenerele foarte des, preferandu-le pe cele elegante, rezistente la critici, dar exista si Lei care se dedica vietii matrimoniale traditionale.

Femeia Leu iubeste imaginea de prima doamna. Este partenera ideala pentru un barbat cu functii inalte, un ambasador, un sef de stat etc. Mersul ei este maiestos si se bucura imens cand i se acorda atentie ca unei persoane regale. Ii plac cadourile costisitoare si florile scumpe. Nu suporta mizeria si privatiunile. Nu este o femeie casnica si va refuza intotdeauna sa faca munci umile.

Pasionala, capabila de elanuri afective, va fi fidela partenerului potrivit, care nu va trebui niciodata sa incerce sa o subordoneze. Inclinata spre comanda, va incerca sa se faca apreciata profesional, independent de importanta postului ocupat.

Copilul Leu este iubitor, loial, generos, lipsit de meschinarie. Este atras de tata, pe care incearca sa-l imite. Nu este influentabil si nu accepta critici. Este necesar ca parintii sa-l invete ce este modestia de la o varsta frageda.