FECIOARA

NUMERE NOROCOASE

6, 9, 22, 27, 32, 36, 47.

Piatra norocoasa

CITRIN - Favorizeaza energia pozitiva si buna dispozitie. Atrage simpatia celor din jur. Ajuta la buna functionare a pancreasului.

Semn de pamant, feminin, mobil, negativ, guvernat de Mercur

Perioada: 23 august-22 septembrie

Fecioara este cel de-al saselea semn al zodiacului si se extinde de la gradul 150, pana la gradul 180. Inceputul zodiei coincide cu sosirea toamnei, cand energia solara incepe sa scada. Este timpul pentru provizii. Mercur, guvernatorul zodiei, are in Fecioara domiciliul sau nocturn si se afirma prin cerebralitate si pragmatism.

Spre deosebire de calitatile sale din Gemeni, aici Mercur este sustinut, condus si conditionat de o exigenta speculativa, total aservita utilitatii. Cuvantul cheie pentru Fecioara este profunzimea, care implica metoda, cercetarea, seriozitatea, minutiozitatea, precizia, repetitia, laboriozitatea, scrupulozitatea, incredulitatea, criticismul, selectivitatea.

Duse la extrem, aceste calitati pot deveni tipicareala, pedanterie, meschinarie, calcul, avaritie, sarcasm etc.

Orice persoana care are in tema sa astrala mai mult de o singura planeta in zodia Fecioara este mai nervoasa, mai laborioasa, precisa, critica si concreta. Pragmatismul (concretetea) apare si la celelalte doua semne de pamant ale zodiacului (Taur si Capricorn). Nativul din Fecioara refuza speculatiile filozofice si se bazeaza pe perceptiile propriilor simturi.

Jocurile de cuvinte si fanteziile ii sunt straine. De cele mai multe ori repeta intrebarile 'ce inseamna?', 'unde vrei sa ajungi?' si uraste punctele de suspensie sau aluziile.

Acesti nativi nu au incredere nici in altii, nici in propria persoana. Atenti, sunt vigilenti, gata sa surprinda inselatoria. Cerebralitatea lor nu ii lasa sa accepte nimic din ceea ce nu analizeaza singuri la 'microscop'. Cei din anturaj trebuie sa nu lase nimic la intamplare, deoarece totul va fi minutios analizat.

Fecioara este considerata adesea cea mai plictisitoare persoana, care are notate toate scadentele si nu accepta dezordinea la nici un nivel, care nu rade, pentru ca nu sesizeaza poantele. Nativul Fecioara poate fi insa considerat lumina casei, cel care impune ordinea, precizia, care nu omite principalul dintr-un discurs, functionarul model si observatorul cel mai obiectiv.

Foarte muncitor, face din activitatea sa o rutina constructiva. Nu este ambitios si nu doreste sa acceada neaparat la functiile de conducere, ci mai degraba iubeste locul al doilea, cel al eminentei cenusii care actioneaza din umbra.

In cazul in care planetele din Fecioara sunt afectate de aspecte dizarmonice, nativul respectiv este dezordonat, anarhic, neingrijit, lipsit de masura, excesiv de vorbaret.

In iubire, atat femeia cat si barbatul Fecioara sunt mai degraba reci si apar multe cazuri de frigiditate sau de semi-impotenta. Nu se relaxeaza nici in cele mai intime momente, ci raman critici, studiind cu atentie orice situatie. Nu lasa nimic la intamplare si planifica pana si iubirea.

Igiena personala, a mediului, senzatiile olfactive, ecologia in sens larg, joaca un rol important chiar si in viata lor sexuala. Poate din cauza spiritului critic excesiv, cele mai multe virgine si cei mai multi celibatari sunt nativi din Fecioara. Potentialul partener este analizat, radiografiat, criticat, judecat si condamnat.

Chiar si dupa casatorie, examenul continua si nu se sfarseste niciodata.

Menajul cu cei nascuti in acest semn nu este niciodata usor, mai ales pentru ca lipseste pasiunea, dar exista persoane care ii considera potriviti, in primul rand pentru fidelitatea pe care o manifesta.

Nativul din Fecioara are cele mai mari satisfactii din munca. Profesiunile contraindicate, deoarece presupun asumarea unor riscuri sunt: pilot de curse, politist operativ, inotator subacvatic. Nici cele care presupun fantezie sau imaginatie nu sunt recomandate, cum ar fi cea de creator de moda artist sau agent de presa.

Toate activitatile 'birocratice' sunt indicate, nativul din Fecioara fiind functionarul model, scrupulos si atent, intotdeauna fidel angajatorului. Acolo unde este nevoie de precizie maxima, este nevoie de o Fecioara. Ca medic, mecanic ori contabil, va fi deosebit de apreciata.

Atent mereu la igiena personala si la problemele de alimentatie, va fi permanent interesat de medicina. Starea de sanatate a celor din aceasta zodie poate deveni problematica din cauza patologiei intestinelor, a sistemului nervos, psihosomatic si neurovegetativ.

Barbatul Fecioara este traditionalist, metodic si tributar rutinei. Este o fiinta aseptica, fiind lipsit de pasiuni. Bea putin, nu vrea sa riste si este cam avar. Cea mai buna partenera de cuplu va fi tot o Fecioara, pentru ca se pot intelege si aprecia reciproc. Nu este foarte viril, iar hobby-urile se rezuma la gradinarit si jocurile de carti gen bridge.

Femeia Fecioara este tot ce isi poate dori un barbat antifeminist in ceea ce priveste activitatea casnica, dar nu poate satisface aproape pe nimeni ca feminitate. Pudoarea virginala proprie adolescentei va exista intreaga viata si nu arareori va respinge un curtezan patimas. Profesional, nu i se poate reprosa nimic, mai ales daca alege domeniul medical.

Fizic, isi va pastra silueta cu orice efort si va adopta diete spartane, daca va fi nevoie.

Copilul Fecioara este rational si lipsit de emotii de la varste fragede. Nu iese in evidenta si nu trezeste simpatii spontane. Are o constitutie slaba si o capacitate redusa de refacere dupa boala. Ii place sa-i priveasca si sa-i asculte pe cei din jur.

Cel mai potrivit cadou pentru un astfel de copil va fi un microscop, care ii va permite sa analizeze, sa cerceteze, sa studieze minutios detaliile. Pentru o dezvoltare armonioasa, i se vor recomanda vacantele la munte.