VARSATOR

NUMERE NOROCOASE

10, 11, 14, 27, 30, 39, 42

Piatra norocoasa

AMETIST - Ofera protectie universala si aduce noroc. Este eficient in depresii si insomnii.

Semn de aer, fix, masculin, pozitiv, guvernat de Saturn si de Uranus.

Perioada: 20 ianuarie-18 februarie

Varsatorul este cel de-al unsprezecelea semn al zodiacului si se extinde de la gradul 300, la gradul 330. Spre deosebire de zodia Leu, cu care se pozitioneaza in opozitie, in acest semn Soarele se afla in exil, asa ca dorinta de afirmare este inlocuita cu generozitate si prietenie pura fata de semeni.

Varsatorul este fara indoiala o fiinta spirituala. Daca Saturn favorizeaza detasarea de contingent, cel de-al doilea guvernator, Uranus, creeaza disponibilitatea energetica necesara structurarii altruismului si idealismului. Acest semn este cel al idealurilor nemuritoare, care nu dispar din cauza deceptiilor si nu se alimenteaza din gratificatii.

Idealismul Varsatorului are o exprimare larga: de la egalitarism si socialism, la laicism, reformism, progresism ori anarhism. Poate fi caracterizat ca idealism romantic deoarece pare mai degraba utopic, irealizabil.

Varsatorul este tanarul (si la 90 de ani) care nu intelege razboiul si orneaza tunurile cu flori, prefera muzica in locul violentei, opune prietenia rasismului si iubirea urii.

Suntem la inceputul Erei Varsatorului si razboaiele nu numai ca nu au disparut, ci s-au extins. Se cauta permanent cai de renuntare la nationalism, iar globalizarea, desi respinsa vehement in unele cazuri, se extinde incet-incet prin mijloace neasteptate. Cert este ca s-au acutizat diferentele dintre fanatismul religios sau national si dorinta de infratire universala.

Varsatorul este generos, altruist, pacifist, emancipat, dezinhibat si adept al fraternitatii. Ca si nativii din Gemeni, nu cunoaste sentimentul de ura. Exista insa cazuri in care Varsatorii pot fi la fel de egoisti ca nativii din Leu. Se poate afirma ca exista doua tipuri de Varsator. Cel guvernat de Saturn presupune detasare, intelepciune, puritate ideala.

Idealismul acestuia il poate impinge sa ia atitudini extremiste in domeniu politic sau social, care ii permit emanciparea. Cel guvernat de Uranus este total dezinhibat, anticonformist, original, antitraditionalist. Excentric chiar si in vestimentatie, va face orice pentru a-i uimi pe cei din jur.

Deseori gasim un amestec intre cele doua tipuri. Un exemplu extrem ar fi un hippy care afirma cu tarie a??faceti dragoste, nu razboia??, dar care poarta o casca nazista pe cap, doar pentru a fi original.

In iubire, Varsatorul este total dezinhibat si nu-l intereseaza ce gandeste sau spune lumea. Prin aceasta atitudine trezeste de cele mai multe ori scandaluri la care este total nepasator. Se casatoreste de tanar, dar divorteaza cu mare usurinta. De obicei nu este gelos si are nevoie de un partenera asemanatoare, fiind de cele mai multe ori infidel.

Este sincer in momentul in care declara 'te voi iubi intreaga viata', dar nu considera ceva condamnabil daca in aceeasi zi isi schimba partenera. Este un pasional, dar nu un sentimental, asa ca se conduce instinctiv prin lumea afectelor.

Din punct de vedere profesional, saturnianul este un cercetator innascut, care prefera domeniul tehnic si in special pe cel electric. Este dotat si pentru activitatea didactica prin concentrare si putere de abstractizare. Uranianul, fiind mai subiectiv, lipsit de scrupule si acceptand transformarea, schimbarea, cu usurinta, poate sa faca din comert o cariera stabila.

Lumea spectacolului este pentru acest nativ o lume a basmului, unde poate evada si crea o mie de tipologii. Politica, sindicatul, aeronautica si relatiile publice sunt alte sectoare preferate de Varsatorul uranian.

Cele mai sensibile zone ale corpului Varsatorului sunt: gleznele, pulpele si partile legate de acestea. De asemenea, patologice pot deveni si circulatia sanguina si reteaua nervoasa. Este posibil deci sa apara de-a lungul vietii acestor nativi luxatii si fracturi la nivelul gleznelor, dereglari circulatorii si motorii.

Constitutia Varsatorului este delicata, iar cele mai atragatoare exemplare sunt cele cu ochii de culoare deschisa si parul blond. Varsatorii saturnieni sufera cel mai adesea de surzenie.

Barbatul Varsator se comporta cu propria partenera de viata asa cum se poarta cu oricare alt prieten. Aceasta latura a sa poate deveni negativa, daca exprima incapacitatea sa de a se darui total unei singure fiinte, el simtind ca apartine tuturor. Nu este posesiv si prefera femeile inteligente si intelectuale celor pasionale.

Femeia Varsator este originala, indiferenta la tendintele din moda. Emancipata, nu este sclava conventiilor si are curajul sa-si sustina opiniile si actiunile. Nu suporta barbatii gelosi, fiind o sincera adepta a libertatii sexuale, chiar in contextul unei vieti matrimoniale. Nu devine niciodata sclava copiilor sai.

Copilul Varsator are nevoie de o educatie deschisa la conceptiile cele mai noi si trebuie sa i se acorde independenta pe care o cere. Este deosebit de inteligent si avid de cunostinte. Tendinta generala este de a se hrani din cultura si a nesocoti importanta sportului.

Nu suporta constrangerile si incearca foarte curand sa 'evadeze' din casa parintilor, de aceea este de preferat sa i se organizeze vacante cat mai lungi departe de familie. Muzica il atrage, il inspira si il incarca energetic.