PESTI

NUMERE NOROCOASE

10, 12, 16, 24, 32, 37, 46

Piatra norocoasa

HOWLIT - mareste capacitatea de concentrare si imunitatea la boli. Atrage dragostea celor din jur.

Semn de apa, mobil, feminin, negativ, guvernat de Neptun si de Jupiter.

Perioada: 19 februarie - 20 martie

Pesti este ultimul semn al zodiacului si se extinde de la gradul 330, la gradul 360. Celebrul astrolog francez Barbault defineste semnul Pesti ca fiind 'o lume imprecisa, fara forme definite si fara frontiere bine delimitate'. Aceasta zodie reprezinta teritoriul nimanui, la trecerea dintre lumina si umbre, a definitului si nedefinitului, a constientului si inconstientului in egala masura.

Mercur, simbolul inteligentei si ratiunii, este in exil si guverneaza Neptun, care materializeaza conceptul de nedefinit.

Elementul zodiei este apa maselor oceanice. Acest semn guvernat de simbolul misticismului reprezinta lumea extrasenzorialului, a indefinitului. Atat semnul, cat si planeta conducatoare sunt considerate proprii si nebuniei, fenomenelor de disociere mentala, si geniului, puterii creatoare a mintii.

Daca nativul din Pesti este guvernat de Jupiter, vor prevala calitatile si defectele Sagetatorului si Taurului, adica senzualitatea, autoindulgenta, palavrageala, exuberanta, lacomia si placerea de a trai. Daca insa tema nativului din Pesti va fi dominata de cel de-al doilea guvernator al zodiei, Neptun, vom gasi indivizi predispusi la sacrificiu, la renuntare, la incercari.

Acestia sunt de obicei tristi, inchisi, deprimati, incercati de destin. De regula, castiga simpatia celor din jur prin alegerea a??solutieia?? prin care pierde. Acest al doilea tip pare permanent obosit, palid, cu cearcane profunde si are membre fine. Toti nativii din Pesti au ochi mari, frumosi si expresivi.

Si in iubire se disting doua tipuri comportamentale. La Pestii jupiterieni, acest sentiment constituie un punct de trecere obligatoriu pentru dobandirea unei stari de bunastare. Senzualitatea prevaleaza in cazul acestora in defavoarea sentimentalismului. Pentru cei cu dominanta neptuniana, se amplifica latura sacrificiului, a daruirii de sine, a abnegatiei si servirii.

Aici se incadreaza nevestele si sotii care isi ingrijesc partenerii ca niste adevarati infirmieri, traind in umbra acestora. Pot exista si combinatii intre cele doua tipuri.

Toti Pestii sunt romantici, visatori, sensibili, influentati de mediu. Ar dori sa-si traiasca povestea de iubire intr-un decor de catifea, intr-o atmosfera de telenovela. Iubirea lor este secreta, ascunsa, interzisa.

Din punct de vedere profesional, Pestii jupiterieni, fiind autoindulgenti, prefera sa fie comercianti, mai ales in domeniul lichidelor, medicamentelor ori tutunului sau chiar a drogurilor. Tot in aceasta categorie se incadreaza actorii, gestionarii de restaurante, bucatarii, cameristii, magicienii, astrologii, ghicitorii in palma etc.

Cealalta categorie, guvernata de Neptun, cuprinde un numar mare de persoane care lucreaza in domeniul medical si paramedical, cercetatori, filozofi, oameni care muncesc in inchisori ori ospicii. Muzicieni si marinari apar in ambele categorii.

Starea de sanatate a nativilor Pesti nu este dintre cele mai bune. De-a lungul vietii, pot aparea dereglari de natura limfatica, dar cele mai frecvente sunt bolile picioarelor. Merg greu, impiedicat, lipsindu-le parca simtul echilibrului. Nativii jupiterieni sufera in plus din cauza alimentatiei excesive.

Intoxicatiile cu alcool, din cauza fumatului, a drogurilor sau medicamentelor constituie alt gen de pericol pentru sanatatea lor.

Barbatul Pesti are cel mai adesea ca hobby gastronomia, fiind un mare mancau. Pentru sotie, aceasta pasiune reprezinta o calitate de netagaduit, daca ea insasi nu este o buna bucatareasa. Este grijuliu fata de familie, afectuos si exuberant din punct de vedere sexual, dar prea putin ordonat si fidel.

Daca sunt accentuate trasaturile neptuniene, tinde sa-i transfere partenerei rolul de cap al familiei si chiar se lasa condus de aceasta.

Femeia Pesti este dintre cele mai feminine, cu greu gasindu-se printre ele cazuri de frigiditate. Este fascinanta si provocatoare. Cea cu dominanta jupiteriana tinde sa se ingrase excesiv. Cealalta este dedicata sacrificiului personal si accepta cu placere rolul de infirmiera pentru cei dragi.

Nerealizarea in plan familial, afectiv sau profesional expune femeia Pesti, mai mult decat pe oricare altele, la nevroze puternice din care ii este foarte greu sa iasa.

Copilul semnului este in general iubitor, vesel, simpatic, lipsit de rautate si total disponibil. Sentimentul cel mai puternic pe care il trezeste in adulti este tandretea. Ca si copilul din Rac, este deosebit de sensibil si susceptibil, de aceea trebuie sa fie ingrijit in mod deosebit si tratat cu maxima caldura.

Cu privirea de obicei visatoare, micul Pesti tinde sa culeaga toate sugestiile cere-i vin din mediul inconjurator, motiv pentru care va fi vesel cand se bucura altii si trist cand ceilalti sunt nefericiti.

De obicei este putin mai intarziat in vorbire si in intelegerea lucrurilor, dar totul se datoreaza a??atmosferei de catifeaa?? in care se scufunda in mod deliberat si din care trebuie, cu multa dragoste, sa fie desprins. Exercitiul cu care este bine sa fie obisnuit este acela al contactului cu realitatea.