Rusia. La 650 de kilometri de Moscova, in regiunea Penza, membrii unei secte a Apocalipsei s-au ascuns sub pamant in asteptarea sfarsitului Lumii, care sustin ei ar veni in mai 2008. Sunt cel putin 29 de persoane, printre care se afla si copii, si au petrecut deja o saptamana intr-un tunel caruia i-au zidit intrarile.

Singura lor legatura cu lumea, gurile de aerisire, pe unde, de altfel, mai multi preoti rusi au incercat sa negocieze, duminica, cel putin salvarea copiilor. Autoritatile se tem ca acestia vor muri de frig si de foame in interiorul tunelului. Cel mai mic dintre copii are doar un an si jumatate.

Incercarea preotilor nu a avut insa succes, si nu este exclusa, luni, interventia fortelor de ordine ce ar putea utiliza gaz somnifer pentru a-i salva pe copiii, care spun autoritatile, sunt tinuti in captivitate de grupul de sectanti.

Locuitorii tunelului au amenintat ca isi vor da foc daca vor fi obligati sa iasa de acolo si au scris o scrisoare autoritatilor locale din regiunea Penza in care afirma ca s-au mutat sub pamant din vointa proprie. Ei sustin ca Dumnezeu le-a spus sa reactioneze astfel si ca vor fi singurii supravietuitori de pe Glob.

Sectantii si-au facut provizii suficiente cat sa le ajunga sa treaca de momentul ''Apocalipsei''. Ei spun ca sunt adevaratii slujitori ai credintei ortodoxe.

Tunelul are o lungime de patru kilometri si a fost compartimentat, de sectanti, care au construit si o bucatarie.

Locul este incercuit de politie, de teama ca li se vor alatura si alti adepti ai sectei din alte regiuni ale Rusiei.

Presa rusa avertizeaza ca daca trupele speciale vor recurge la aceeasi substanta folosita in 2002 la teatrul Dubrovka din Moscova, rezultatul va fi asemanator. Atunci au fost „ neutralizati” peste 129 de civili, in afara de comandoul cecen care a luat ostatici aproximativ 900 de persoane.

Sectantii s-au instalat in satul Poganovka din regiunea Penza in urma cu un an si jumatate. Oamenii nu lucrau nicaieri, iar pe copii nu-i lasau la scoala.

Conducatorului sectei este Piotr Kuznetov. El isi spune Parintele Piotr, dar nu si-a urmat discipolii in subteran . A fost retinut si risca pana la trei ani inchisoare.