Transportul pe caile ferate din toata Franta este si luni puternic perturbat de greva feroviarilor, intrata deja in a doua saptamana. Mai multe sindicate au acceptat insa, ca incepand de miercuri, sa poarte negocieri cu autoritatile, pentru iesirea din criza.

Feroviarii si angajatii de la transportul in comun din Paris protesteaza fata de reforma sistemului de pensii propusa de presedintele Nicolas Sarkozy.

Potrivit presei pariziene, in capitala franceza, luni dimineata, circula numai un metrou din trei, iar la suprafata transportul cu autobuze era redus la 35 la suta. Toate acestea au dus din nou la un trafic de cosmar, mai ales in regiunea pariziana, unde se inregistrau ambuteiaje pe o distanta totala de 240 de km.

De la primele proteste ale feroviarilor, cota de popularitate a presedintelui Sarkozy a scazut cu 5 procente, potrivit unui recent sondaj. Doar 51 la suta dintre francezi mai au incredere in presedintele lor. Sondajul a fost efectuat telefonic in perioada 14-15 noiembrie, in primele doua zile ale grevei declansate de sindicatele din transporturi.