Vicepresedintele PNG-CD Vlad Hogea a anuntat intr-un declaratie de presa ca demisioneaza din Partidul Noua Generatie-Crestin Democrat. Deputatul Hogea a precizat ca pleaca din partid pentru ca “nu pot sta la un loc cu ignorantii”, facand referire la primii doi candidati de pe lista PNG-CD pentru Parlamentul European, Gigi Becali si Catalin Dancu.

Hogea sustine ca Becali nu stie unde au loc sedintele de plen ale Parlamentului European, iar Catalin Dancu nu cunoaste numarul tarilor care au aderat la Uniunea Europeana in 2004.

Hogea condamna in declaratia de presa atitudinea lui Gigi Becali fata de situatia romanilor aflati in Italia. Astfel, intrebat de ziarul “Cotidianul” ce masuri va lua pentru a proteja romanii, Becali a raspuns: ”Eu sa ma bag? Avem presedinte, avem prim-ministru”.

Vlad Hogea a fost membru al Partidului Romania Mare din 1992. In 2006 s-a inscris in Partidul Noua Generatie-Crestin Democrat, partid in care detinea functia de vicepresedinte.

Initial, Vlad Hogea se afla pe primul loc pe lista PNG pentru europarlamentare, dar a fost scos de pe lista din cauza acuzelor de antisemitism si xenofobism care i s-au adus de-a lungul timpului, ca urmare a articolelor publicate in Romania Mare si in alte publicatii aflate sub patronajul lui Corneliu Vadim Tudor.

In 2001, Hogea a fost acuzat de antisemitism de catre comunitatea evreilor, care a protestat la acea data fata de afirmatiile cuprinse intr-un volum publicat de parlamentar."Cine lupta impotriva evreilor lupta impotriva diavolului", scria Hogea in acel volum, in august 2001.

Decizia liderului PNG pentru scoaterea de pe lista pentru PE a lui Hogea a fost luata in ciuda faptului ca fostul deputat PRM si-a renegat materialele, in septembrie, si a afirmat ca ele au fost redactate sub influenta nociva a liderilor fostului sau partid.