Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a declarat luni ca lucrarile pentru constructia liniei de metrou Universitate-Drumul Taberei vor fi demarate in 2008, iar cele pentru linia Pantelimon-Universitate in 2009, costurile acestor doua proiecte ridicandu-se la aproximativ 1,5 miliarde de euro. Banii pentru aceste doua proiecte vor proveni de la Banca Europeana de Investitii, transmite NewsIn.

Linia de metrou Universitate-Drumul Taberei va avea noua kilometri, cuprinzand 13 statii. Vor exista statii de metrou in cartierul Drumul Taberei, Razoare, Eroilor si pe bulevardele Mihail Kogalniceanu si Regina Elisabeta.

Linia de metrou Universitate-Pantelimon va avea opt kilometri si va cuprinde 13 statii, facand legatura intre centrul Bucurestiului si zona de est, pe traseul bulevardelor Carol, Pache Protopopescu, soseaua Iancului si Pantelimon.

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a mentionat ca in la 15 iunie 2008 vor fi finalizare lucrarile pentru constructia liniei de metrou Nicolae Grigorescu- Linia de centura. Investitia acestui proiect se va ridica la suma de 76 milioane de euro, bani care vor proveni de la Banca Europeana si de la Guvernul Romaniei, trasmite NewsIn.

Tronsonul se afla in sectorul 3 si porneste de la intersectia bulevardelor Nicolae Grigorescu cu Theodor Pallady, pana la linia de centura, in comuna Catelu, avand o lungime de 4,5 kilometri de linie dubla si cuprinzand patru statii. Lucrarile la acest proiect au fost demarate in 1989, dar au fost intrerupte in 1999, fiind reluate un an mai tarziu.

Ludovic Orban a mai precizat ca in cursul anului viitor vor fi finalizate lucrarile la tronsonul 1 Mai-Piata Bazilescu. In 2008 vor incepe lucrarile pentru prelungirea tronsonului Piata Bazilescu-Laromet, care vor fi finalizate in 2010.

Tronsonul 1 Mai-Laromet va avea o lungime de 2,67 kilometri de linie dubla si va face legatura intre Gara de Nord si Laromet. Costurile acestui proiect se ridica la 55 milioane de euro.