Compania C-group Capital Management, controlata de miliardarul rus Aleksei Mordasov, a cumparat un pachet de 3,02% din actiunile concernului turistic german TUI AG, liderul pietei din Europa. Desi suma tranzactiei nu a fost dezvaluita, ziarul rus Vedomosti a calculat ca la bursa acest pachet ar costa aproximativ 143 de milioane de euro.

Mordasov (42 de ani) este actionarul majoritar al Severstal, al doilea producator rus de otel, iar publicatia Forbes il plaseaza pe locul 54 al celor mai bogati oameni din lume, cu o avere estimata la 11,2 miliarde de dolari.

Tranzactia s-a realizat prin intermediul firmei Arkton, care face parte C-group Capital Management. Potrivit comunicatului comun de presa al partilor, achizitionarea pachetului TUI este „o investitie privata a lui Mordasov si este privita de acesta ca una strategica”.

„Folosirea experientei noastre de manageriere a intreprinderilor rusesti, cumulata cu experienta TUI de derulare a businessului turistic, va conduce un succes comun”, a declarat Mordasov.

„Afacerea poate insufleti activitatile desfasurate din Rusia ale TUI, care de la bun inceput a dorit sa creeze un holding multiprofil din cateva companii rusesti”, a comentat pentru Vedomosti analistul Mihail Lapsin.