Prima intilnire la tribunal intre "tatal" si "mama" FNI

Ioana Maria Vlas, "mama FNI" s-a intilnit ieri, pentru prima oara in ultimii patru ani, intr-o sala de judecata cu fostul partener de afaceri Sorin Ovidiu Vintu. Intilnirea a avut loc cu ocazia judecarii dosarului "Fondului National de Acumulare". Din boxa acuzatilor, Vlas nu a aruncat nici o privire in sala, privind fix prin ochelarii negri la completul de judecata.

Ea a ignorat deopotriva si pe reprezentantii presei, si pe Ovidiu Vintu.

La rindul sau, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu a declarat presei ca nu a putut veni pina acum la termenele din proces deoarece s-a aflat in imposibilitate fizica. "Nu am putut veni deorece am fost bolnav. De acum inainte am sa vin la fiecare termen la care am sa fiu citat", a declarat Vintu la iesirea din tribunal.

In cauza propriu zisa nu s-a intimplat practic nimic, nimeni nu a fost audiat, sediinta fiind dominata de chichitele avocatesti ale aparatorilor diverselor parti. La 1 iulie a fost fixat un nou termen in acest proces.

Vlas, fara avocat, mai sta la carcera

In momentul in care sedinta se apropia de incheiere, dupa aproape o ora si jumatate de discutii, in momentul in care presedintele de instanta a hotarit sa discute judecarea in stare de libertate a Ioanei Maria Vlas, s-a observat ca aceasta nu are un aparator. "Nu pot sa fiu si asa si asa. Sa fiu si victima si avocat", a exclamat suparata Vlas din boxa.

In aceste conditii, grefiera de sedinta a aruncat vina pe presa, care ar fi impiedicat intrarea avocatului din oficiu in sala de judecata. Pina acum, Vlas nu a dorit sa fie reprezentata de un avocat ales, ea a preferat sa fi aparata de avocati din oficiu. Mai mult, ea a cerut de fiecare data sa nu fie pusa in libertate si sa ramina inchisa.

In aceste conditii, Vintu s-a intors in palatul sau de la Corbeanca si Vlas la carcera.