JOI, 3 IUNIE

Otelul - Bacau 2-2

Ceahlaul - Dinamo 0-0

FC Arges - Rapid 0-2

Steaua - Farul 2-2

National - U Craiova 3-0

Poli AEK - Gloria 0-0

Apulum - Petrolul 4-2

FC Oradea - Brasov 2-2

Bacauanii au fost cei care s-au bucurat dupa ultima etapa a Diviziei A. Seche a ramas, Pinalti nu. La pauza, situatia era invers, dar echipa lui Sechelariu a reusit sa egaleze, dupa 0-2

Galati, ultimele 10 secunde din cele trei minute de prelungire aratate de Augustus Constantin. Dupa un un-doi rapid cu Mircea Ilie, Negru a scapat singur spre poarta la 13 metri. Pe margine, Lupescu si-a pus miinile in cap, Prunea s-a incordat si astepta sutul care putea insemna biletul dus spre "B".

in ultima clipa, Trofin a pus un virf de bocanc care a miscat usor directia mingii si Ilie s-a impiedicat. Prunea a venit sa-l pupe pe Trofin, la fel si Baciu.

A fost ultima faza a unui meci in care Otelul a pierdut inexplicabil diferenta de doua goluri pe care o avea in minutul 51. Poate ca Negru n-ar fi inscris tinind cont de directia in care a mers partida, dar acest 2-2 nu era suficient pentru bacauani, in conditiile in care meciul de la Piatra Neamt nu se terminase.

La mina radioului

Cind arbitrul a fluierat finalul la Galati, Croitoru s-a dus repede la margine si a intrebat un ziarist cit e scorul la Ceahlaul - Dinamo. S-a intors bucuros spre colegi, facindu-le semn ca e 0-0. Apoi, toti jucatorii Bacaului s-au grupat in jurul acelui ziarist, unii la bustul gol, altii cu palmele in cap, cazul lui Cristea care a ratat 3 ocazii singur cu portarul.

Prunea, nervos, urla: "Ba, te omor daca da gol Dinamo!". Parea ca striga spre jurnalist. Timp de un minut, bacauanii au trait pe firul subtire dintre Diviziile A si B. Din tribune, suporterii Otelului scandau ironic: "B-ul, B-ul!".

Cind ziaristul a anuntat finalul la Piatra Neamt, bacauanii au izbucnit in urale. Citiva s-au tavalit pe jos, apoi s-au prins intr-o hora si au dansat zeci de secunde. Tribuna schimbase placa: "Hotii, hotii!".

Din meleu lipseau Ciocoiu, plecat la vestiare inca din timpul meciului din cauza reprosurilor lui Lupescu, si Ionut Lupescu, singurul care a inteles ca demna de sarbatorit ar fi fost o calificare intr-o cupa europeana, nu salvarea de la retrogradare!

Cirtu acuza arbitrajul

Antrenorul gazdelor, Sorin Cirtu, a spus la final ca a parasit banca tehnica de frica sa nu-l lase nervii si sa fie eliminat de arbitru: "Acest meci a fost relansat de o grava greseala a lui Augustus Constantin. Vreau sa stau pe banca la meciul cu Dinamo, de-asta am plecat in minutul 75".

Totusi, patronul Otelului, Nicolai Boghici, a spus ca Sorin Cirtu a plecat la vestiare din cauza suporterilor care au acuzat echipa de blat: "Inadmisibil ce au facut acesti asa zisi fani. Cirtu nu e tradator. Nu sint insa de acord nici cu decizia lui de a pleca de pe banca. Am jucat pe teren, am inima impacata". / Dan Udrea

MINUT CU MINUT

Seche a ramas, Pinalti nu

La pauza, situatia era invers, dar echipa lui Sechelariu a reusit sa egaleze, dupa 0-2. Calin a deschis scorul la Galati si a dat o speranta nemtenilor. Narcis Raducan a egalat, 2-2, si a mentinut Bacaul in prima liga