Ultima sedinta a Consiliului Judetean Gorj care a avut loc, ieri, si in care au mai fost aprobate cateva proiecte, a reprezentat un moment "dureros" pentru Nicoale Mischie. Spre surprinderea tuturor, presedintele CJ nu a mai fost atat de vehement in a-si sustine punctele de vedere si in a le impune consilierilor sai.

La un moment dat, atunci cand a fost pus in discutie proiectul de hotarare privind investitia Tismana Aval II, prin care vor fi alimentate cu apa 21 de localitati si municipiul Craiova, Mischie s-a supus vointei consilierilor judeteni. Discutiile s-au axat in mare parte pe necesitatea realizarii unui studiu financiar-contabil si a anexarii acestuia la proiect.

In ciuda dorintei lui Nicolae Mischie de a-si incheia mandatul cu o investitie de anvergura, consilierii au votat amanarea trecerii proiectului prin consiliul judetean.

"Au fost realizate o serie de infaptuiri"

Tot in cadrul sedintei de ieri, s-a produs si demisia din functia de consilier judetean a recentului numit subprefect de Gorj, Marius Vlaicu. Acesta a tinut sa ii multumeasca lui Nicolae Mischie pentru ca i-a acordat incredere si ca l-a promovat in functii.

Mentorul lui Marius Vlaicu a tinut in incheierea sedintei de consiliu judetean un discurs in care a vorbit despre perioada in care a condus judetul, spunand ca are convingerea ca nu i-a pacalit pe alegatori. "Poate ca unii spun ca gresesc, dar aceasta perioada va ramane una de referinta peste ani. Infaptuirile sunt evidente, chiar daca unii nu vor sa le recunoasca.

Important este ca fiecare dintre noi sa depaseasca momentul critic. Astfel ca actiunile noastre sa se repercuteze in mod plenar. Am parcurs o perioada grea... Au fost realizate o serie de infaptuiri. In aceasta perioada daca pot sa imi reprosez ceva, pot sa fac o nota autocritica.

Pot sa imi reprosez lipsa de flexibilitate fata de presa, fata de mass-media in general... Si presa a fost de vina, si eu am fost de vina", a declarat Mischie. Acesta a fost de acord ca toti consilierii judeteni sa isi opreasca telefoanele mobile date de institutie, chiar gratis. Propunerea unui consilier a fost, insa, ca aparatele sa fie platite.

In ceea ce priveste relatia cu PSD, Mischie a spus ca si-a dat temporar demisia din acest partid si ca soarta sa va fi decisa numai de catre Conferinta judeteana a organizatiei locale. "Eu am o demisie temporara. Pe mine nu m-a schimbat Conferinta judeteana. Ma voi implica in politica. Pana atunci voi lucra la Universitate", a mai spus Mischie.