Dinamo si Otelul isi disputa maine ce de-a 66-a finala a Cupei Romaniei. Daca noua campioana are in palmares 10 victorii finale, galatenii nu au avut parte de o asemenea satisfactie

Justitiare in lupta pentru evitatea retrogradarii in ultima etapa a campionatului, Dinamo si Otelul Galati se vor intalni dupa numai trei zile, de data aceasta intr-un meci capital: finala Cupei. "Cainii" isi doresc eventul, in timp ce Otelul are de aparat prestigiul unui oras pentru care, o eventuala victorie, ar insemna o premiera.

OPTIMISM. Chiar daca, la prima vedere, Dinamo pare favorita, aceasta competitie a adus multe surprize de-a lungul timpului. In plus, Otelul a demonstrat ca este o echipa greu de batut. Antrenorul "otelarilor", Sorin Cartu, este optimist si, in acelasi timp, realist: "Stiu ca ne asteapta un meci greu.

Dinamo este noua campioana si isi doreste eventul, dar si noi avem sansa noastra pe care ne-o vom juca. Oricum, ne-am depasit conditia prin obtinerea calificarii in Cupa UEFA, dar, daca am ajuns aici, ne dorim trofeul". Tehnicianul galatean si-a menajat cativa titulari la meciul cu FCM Bacau, iar duminica vor reveni si suspendatii Danciu si Ionut Apostol.

DORINTA. De partea cealalta, "ros-albii" au avantajul faptului ca vor evolua in Bucuresti, in fata propriilor suporteri. Referitor la meci, directorul executiv al campionilor, Cristi Borcea, a precizat: "Jucam finala sa o castigam, este obisnuinta noastra in ultimii 5 ani, cand am pierdut o singura finala. Sper sa castigam duminica si sa ne antrenam linistiti pentru Liga Campionilor".

Esecuri in trei finale

Galatenii, esecuri in trei finale De-a lungul timpului, trei echipe din Galati au mai ajuns in finala Cupei, insa toate au pierdut: Siderurgistul Galati (’62-’63), 1-6 cu Petrolul Ploiesti, Constructorul Galati (’72-’73), 0-3 cu Chimia Rm. Valcea dupa rejucare, in primul meci fiind 1-1 dupa prelungiri, si CSU Galati (’75-’76), 0-1 cu Steaua.

Din echipa de atunci a lui CSU, care activa in Divizia B, faceau parte, printre altii, Cramer, unul dintre cele mai bune produse ale Galatiului, si Mihai Olteanu, devenit intre timp antrenor.

Cartu a readus Otelul Galati dupa cinci ani in Cupa UEFA

Indiferent de rezultatul finalei, Otelul va fi una din reprezentantele Romaniei in Cupa UEFA. Gruparea de la Dunare revine in Cupa UEFA dupa o pauza de 5 ani. In sezonul 1997-1998, galatenii au fost eliminati din primul tur de slovenii de la HIT Gorica, 0-2 in deplasare si un 4-2 la Galati, dupa ce in minutul 88 tabela indica 4-0.

Sezonul urmator, ’98-’99, "otelarii" au eliminat in tur preliminar pe Jugomagnat Skopje, 1-1 si 3-0, insa au cedat ulterior in fata danezilor de la Vejle BK, 0-3 si 0-3. Artizanul calificarilor a fost antrenorul Vasile Simionas .

Danciulescu ar putea juca

Eliminat in minutul 80 al meciului din ultima etapa cu Ceahlaul Piatra-Neamt, desfasurat joi, dinamovistul Ionel Danciulescu era automat suspendat pentru finala Cupei Romaniei cu Otelul. Oficialii "cainilor" au facut memoriu, care va fi judecat astazi de Comisia de Disciplina a LPF, surse sigure sustinand ca Danciulescu va fi iertat.

Arbitrul Coltescu l-a eliminat pe atacantul "cainilor" pe motiv ca l-a injurat pe Enache, dar, la final, nemteanul a recunoscut ca nu a fost asa. Mentionam ca a mai existat un precedent, pe 14 mai, cand stelistului Dinita i-a fost anulata suspendarea dupa ce s-a considerat ca a fost eliminat gratuit la meciul cu FC National.

TRANSFER DE 24 DE KARATE

Dupa ce Ovidiu Talvan a semnat cu Dinamo, gruparea din Stefan cel Mare a prezentat ieri cel de-al doilea transfer. Liviu Ciobotariu (foto) a revenit printre "caini", semnand un contract pe doi ani. "Ma bucur ca am revenit la echipa mea de suflet, unde am trait multe momente frumoase si care m-a ajutat mult in cariera. Nu ma tem sa revin in campionatul intern, din contra, ma motiveaza.

Sper sa reusim sa facem o treaba buna in cupele europene. Deocamdata ma gandesc doar la Dinamo, dupa aceea vorbim de echipa nationala", a declarat Ciobi. (Paul Andone)

DINAMO – OTELUL

Stadion: "Cotroceni"

Ora: 19:00 TVR1

DINAMO: Cr. Munteanu – Barcauan, Alistar, Ad. Iordache – Fl. Petre, Tames, Alexa, I. Badea, Semeghin – Danciulescu, Cl. Niculescu. Antrenor: Ioan Andone

OTELUL: Cernea – Ghionea, Gheara, Rohat – C. Dobre, I. Apostol, Danciu, Marginean, Nanu – Calin, D. Oprea. Antrenor: Sorin Cartu

ARBITRI: Cristian Balaj (Baia Mare) – Cristian Nica (Ploiesti), Ionel Popa (Pascani)

BILETE:

Tribuna 0: 300.000 lei

Tribuna I: 100.000 lei

Tribuna a II-a si Peluze: 75.000 lei