FCM Bacau a intrecut Ceahlaul in cursa pentru raminerea in Divizia A la fotbal. Dupa 11 ani petrecuti pe prima scena, gruparea de sub Pietricica revine in esalonul secund. In ultima etapa din Divizia A, joi dupa-amiaza, echipa patronata de Gheorghe Stefan, a remizat, scor 0-0, in partida cu Dinamo, campioana Romaniei.

La Galati, FCM Bacau a obtinut punctul salvarii, dupa o remiza, scor 2-2, cu Otelul. Atit la Piatra-Neamt, cit si la Galati, evolutia oaspetilor a lasat loc de interpretari.

"Pinalti" se considera victima jocurilor de culise din fotbal si anunta ca vrea sa cumpere locul echipei Apulum Alba Iulia in Divizia A.

Ardelenii au primit licenta "pe blat"

Declaratiile lui "Pinalti" elucideaza si misterul care plana asupra modului in care Apulum a primit, acum citeva zile, licenta de functionare in Divizia A pentru sezonul urmator. Ardelenii au datorii mari catre jucatori, alte cluburi si stat, precum si deficiente majore la infrastructura, ceea ce contravine normelor UEFA.

Din aceste motive, Comisia pentru Acordarea Licentelor de la FRF a decis sa-i refuze pe cei de la Apulum, care ar fi trebuit sa retrogradeze la masa verde.

Ulterior, Comisia de Apel a Sistemului National de Licentiere, condusa de fostul arbitru Gheorghe Moise, a hotarit, in pofida tuturor evidentelor, sa acorde licenta pentru Apulum! "Echipa indeplineste criteriile cerute de UEFA", a sustinut Moise. "Echipa nu indeplineste aceste criterii!

In raportul meu cerusem ca Apulum sa nu primeasca licenta!", l-a contrazis Viorel Duru, seful Comisiei de Licentiere si cel care efectuase documentarea la Alba Iulia. Incoltit, Moise n-a putut oferi atunci nici o explicatie logica pentru hotarirea sa. "Le-am dat termen pina pe 30 iunie. Daca nu se pun la punct cu infrastructura pina atunci, le retragem licenta", a explicat Duru.

Explicatia anomaliei capata contur abia acum, dupa terminarea campionatului.

FRF a mentinut artificial gruparea din Alba Iulia in prima divizie, tocmai pentru ca acum locul sa poata fi scos la mezat.

Daca Apulum nu-si va rezolva problemele pina la sfirsitul lunii, va fi retrogradata la masa verde, in loc urmind sa fie promovata prima echipa care s-a aflat sub linia retrogradarii: Ceahlaul! Aceasta e cea mai simpla modalitate prin care cele doua echipe pot face rocada fara a da explicatii cuiva.

Pe Emanuel Savin, patronul celor de la Apulum, nu-l intereseaza soarta echipei. Galatean get-beget, Savin candideaza la functia de primar in Busteni si avea nevoie de o formatie din prima liga pentru a capata notorietate.

Moda cumpararii de locuri in Divizia A a fost lansata de Dumitru Sechelariu in urma cu patru ani. FCM Bacau retrogradase atunci in Divizia B, dar conducatorii moldoveni au cumparat locul nou-promovatei FC Baia Mare cu un milion de dolari.