Tatuatorii din Romania au tinut sa iasa oficial din underground si sa arate lumii ce pot. De aici a aparut ideea organizarii unui salon national de tatuaje la care sa participe elita tatuatorilor profesionisti din tara. Asa s-a lansat in zilele de 27 si 28 mai, la Tirgu-Mures, in incinta Clubului Jo, "Tatoo Expo", prima manifestare de acest gen din Romania.

Acest eveniment a reunit in clubul muresean 14 saloane de tatuaj din tara si unul din Ungaria, care, timp de doua zile, s-au intrecut in realizarea de lucrari incadrate in mai multe categorii, cu denumiri cit se poate de exotice: Tribal, Big Color, Portrait/Realistic, Best of Day, Asian Fantasy, Big Black, Small sau Best of Show.

Pentru a intregi atmosfera acestei foarte originale expozitii, concertele rock

s-au tinut lant, culminind cu show-ul trupei timisorene Cargo. Amatorii de ornamente epidermice nu au lipsit, tatuatorii trebuind sa faca fata unui adevarat asalt. Salile Clubului Jo au rasunat de zumzetul acelor de tatuat combinat cu gemetele inabusite ale clientilor de ocazie.

Tineri pletosi sau indivizi cheliosi, trecuti de prima tinerete, specimene firave sau zdrahoni cu alura de luptatori K1 au trecut rind pe rind prin "scaunele de tortura" din care au iesit impodobiti cu modele tribale sau dragoni infricosatori.

Initiatorii "Tatoo Expo", muresenii Szikszai Jozsef, Mathe Lehel si Fekete Istvan, au fost stimulati in organizarea acestui eveniment si de dorinta de a lupta cu prejudecatile. "Faptul ca tatuajul nu este bine vazut de o parte a societatii, ne este bine cunoscut", afirma ei.

Cu ocazia lui "Tatoo Expo" s-a infiintat si Asociatia Tatuatorilor din Romania, care va incerca sa organizeze an de an actiuni de genul si amploarea acestei expozitii, de fiecare data in alt oras. "Ceea ce facem noi, tatuatorii, este o forma de arta a inceputului de mileniu", au mai declarat organizatorii.