In unele sectii de votare, alegatorii nu sunt avertizati de catre membrii biroului ca stampila trebuie aplicata in interiorul dreptunghiului cu lista candidatilor. Stampila pusa in afara dreptunghiului poate duce la anularea buletinului.

( mesaj primit la Am informatii!)

Potrivit unor surse neverificate, in spitale (Elias, Floreasca), exista doctori si asistente care indeamna pe pacienti sa voteze ptr. PSD.

Radesti, jud. Alba:

( mesaj primit la Am informatii!)

Astazi, citind lista candidatilor PSD la Consiliul Local Radesti judetul Alba,pe site-ul oficial al Consiliului Judetean Alba, observ cap de lista PDS preotul Ortodox din localitate, Tarcau Liviu. Preotii nu pot face politica, potrivit BOR.

Constanta, ora 11.30 A.M.

( mesaj primit la Am informatii!)

,Sectiile de Votare nr.102 si 103, nu au urnele de vot inscriptionate conform destinatiei, respectiv pentru voturi pentru Primar,Consiliul Local si Consiliul Judetean.

Membrii comisiei din respectivele sectii interbati care urna este pentru Primar si Consiliul Local si care este pentru Consiliul Judetean, au raspuns: introduceti voturile ca oricum nu conteaza(?!).

TVR: (mesaj de pe Forum)

Intre 12:00-12:10 Romania 1 a prezentat faptul ca nishte personalitatzi shi unii candidatzi ai unor partide, s'au prezentat la vot. Li s'a indicat numele shi faptul ca sunt candidatzii partidului cutare.

Din "personalitatzi", Nastase shi Iliescu au fost primii aratatzi. Apoi au mai aratat nishte proshti pe care nu'i cunosc, dupa care au aratat nishte candidatzi ai unor partide (n'am retzinut care, dar s'a mentzionat "Cutare, candidatul/a Partidului Cutare") shi pe la urma l'au bagat shi pe Stolojan ca sa nu spuna nimeni ca n'au bagat shi opozitzia.

Apoi au aratat cateva secunde de imagini de la Cluj, unde Funar a zis ce'au zis shi ceilaltzi pana la el: "votatzi cu cine vretzi", dar Ioan Rus numai n'a zis "votatzi cu mine", ca in rest respunsul lui a fost electoral in clar.

CNA-u' n'ar trebui sa'i sune shi sa le spuna "cut the crap" la faza asta? Sau CNA da doar amenzi post-intamplare?

Zimnicea: "Daca nu votati PSD, va tai curentul!"

( mesaj primit la Am informatii!)

La Zimnicea, partidul de guvernamant, adica PSD-ul, incearca tot posibilul pentru a controla alegerile. Toti sefii de sectii de votare si loctiitorii lor sunt functionari din primarie, soti/sotii ale lor sau angajati de incredere de la "Interagro", firma vestitului (pe aici) Nicolae, nasul primarului.

Reprezentantul Pro democratia din oras, un tip de toata isprava a fost batut mar in urma cu cativa ani cand a facut publice in Adevarul (parca), unele dintre "afacerile" lui Nicolae. In duminica alegerilor, reprezentantului Pro Democratia i s-a dat de lucru: i-a fost spart magazinul.

Mesajul transmis de primar unor institutii din oras:

"Daca nu votati PSD, va tai curentul!"

TVR

(mesaj de pe Forum)

La emisiunea de pranz a stirilor TVR a aparut ceva INCREDIBIL ! Sa difuzat un mesaj pentru presa de la sediul PSD care avea pe fundal insemne electorale si sloganuri electorale ale PSD! Mai mult decat atat un domn de la PSD a spus ca alianta D.A./PRM/PUR sunt HOTI si incearca sa fure alegerile! INCREDIBIL! si se mai vorbeste de neinfluentarea alegerilor...

La toatre jurnalele de stiri ale TVR(leam urmarit inregistrat pe internet pe toate) sa prezentat candidatii PSD cu tot felul de mesaje sublimale genul: candidatul PSD a fost PRIMUL , candidatul PSD a mers pe jos pana la sectie in ciuda ploii..etc INCREDIBIL!

Voturi cu plata in sectorul 5?

( mesaj primit la Am informatii!)

Se pare ca in sectorul 5 al Capitalei, unde majoritar este Vangelie, se plateste votul 500.000 sau un milion. Loctiitorul sefului sectiei de votare 847, Irinel Mocanu, de la Scoala 126 din Sectorul 5 si observatorul Sectiei, intrau cabinele de vot si le aratau oamenilor, in majoritate batrani, pe care din candidati sa-l voteze. Evident ca este vorba despre Vanghelie.

Mai mult, dimineata, la aceeasi scoala, membrii sectiilor de votare au iesit nestingherit din incinta scolii sa-si cumpere de mancare. Acesta este un caz penal, conform legii.

In aceeasi zona, la Colegiul Tehnic Dumitru Motoc, un membru PSD oferea informatii prin telefon despre prezenta la vot si despre posibilele voturi pe care au reusit PSA sa le stranga.

In sectorul 4 al Capitalei, un membru PSD a impartit fluturasi si embleme cu sigla partidului.

Cluj: Votul meu poate fi anulat!

( mesaj primit la Am informatii!)

Sunt student si azi am votat la sectia de votare numarul 135 din Cluj Napoca. Citind pe internet informatia referitoare la calitatea hartiei buletinelor de vot mi-am dat seama ca votul meu si altor persoane ar putea fi anulat.

Mai precis, dupa ce am pus stampila pe buletinul de vot pe pagina a doua (cea cu candidatii PSD si DA) am observat ca stampila era vizibila pe coperta buletinului de vot.

Bucuresti: voturi anulate la sectia 361

( mesaj primit la Am informatii!)

Scoala generala 95 strada Fuiorului 111-113. Sectiile de votere 361, 362 sunt organizate in acelasi spatiu. A existat cel putin un caz observat in care s-au introdus voturi de la sectia 362 in urna de la sectia 361. In sectia 361, o persoana intreaba care buletine trebuie sa le introduca in fiecare urna. In timp ce le aranja se constata ca are 3 buletine pentru primar de sector.

2 exemplare au fost anulate in fata mea.

In respectivele sectii la ora 9.30 prezenta era putin peste 1% si nici o cerere pentru urna mobila.

La sectia 363 presedinta sectiei de votare statea la taclale, pe hol in fata sectiei, cu o persoana de la PSD si avea o hartie cu antet PSD. S-a cam fastacit cand m-am recomandat, iar reprezentantul PSD s-a retras cativa pasi. In toate sectiile de votare organizate in scoala generala 20, strada Prevederii, pana la ora 10.30 nu au fost inregistrate cereri pentru urna mobila.

Presedintii mi-au sesizat ca au fost rupte numere de strazi si repartizate la sectii din cadrul liceului alaturat. Multa lume fiind derutata. Pe listele suplimentare au fost trecute persoane care locuiesc si au drept de vot, de peste 5 ani in zona respectiva, dar nu figureaza pe liste.

In scoala generala 195, in sectia in care am si votat, nu au fost inregistrate cereri pentru urna mobila, prezenta fiind sub 2% la ora 10.00.

O problema foarte mare este ca hartia, pe care au fost tiparite buletinele, e de foarte proasta calitate si daca apesi ceva mai tare stampila se vede si pe verso la fel de bine.

Ce tipografie a castigat licitatia pentru tiparirea buletinelor de vot?

(mesaj de pe Forum)

Legea electorala, art.51 al 7 spune:

"Hartia pentru buletinul de vot este de culoare alba si suficient de groasa pentru a nu se distinge pe verso numele imprimat si votul dat".

Am votat la sectia 136 (sector 2). Buletinele de vot erau dintr-un fel de hartie de ziar cenusie. Evident ca tusul de pe stampila a fost repede absorbit si trecut pe partea cealalta a hartiei. Asa ca un vot pe prima sau ultima pagina devine cat se poate de vizibil din exterior.

Unde e "secretul votului"?

Tare as vrea sa stiu ce tipografie a tiparit buletinele de vot si in ce conditii s-a tinut licitatia pentru desemnarea "norocoasei".

Bucuresti: Urne nesigilate

(mesaj de pe Forum)

Am doi prieteni care au votat in Bucuresti la sectia de votare 202 de la scoala generala 39 (sos colentina nr 91). Urnele erau din carton, de forma cubica si aveau toate laturile sigilate. Toate IN AFARA de latura de dedesupt. Prietenii mei au observat asta in timp ce un copil se juca la o urna.

Au atras atentia cuiva de la sectia aia de votare si persoana respectiva le-a zis ca "doar cine sa umble la latura aia de dedesupt?"

Eu ma gindesc ca are cine. Si chiar daca nu, de ce sa existe suspiciuni. Daca e vreun ziarst care citeste asta, il rog sa verifice, pentru ca prietenii mei - matematicieni amindoi - sint oameni seriosi si cu simt civic si nu cred ca au inventat chestiile astea, mai ales ca m-au sunat special sa imi spuna toata treaba.

Pantelimon: Lehamite si indiferenta

(mesaj de pe Forum)

Aceleasi comentarii le am si eu de aici din Pantelimon de la scoala 46 din sectorul 2.

1-hirtie de proasta calitate,un fel de hirtie igienice care are stampila sectiei de pe prime pagina trecuta chiar si pe a doua pagina prin absortia tusului

2- tusul este prea lichid si cred ca pentru a nu exista confuzii voite se putea aplica stampila sectiei cu alta culoare de tus

3-cartile de alegator sint inutile deoarece nu se uita nimeni la ele

4-lume putina cu toate ca afara nu mai ploua si este o vreme placuta iar cum la aceasta ora a inceput meciul,putine sanse sa se mai duca cineva pina la ora 21

Deci a iesit asa cum a dorit PSD-ul,sa fie cit mai putina lume la vot ca ai lor se duc orbeste chiar daca este afara o tornada

5- in rest,o lehamite si o indiferenta fara margini

6=miine sa te tii discutii si injuraturi de o parte si de cealalta intre cei care sau dus si cei care nu sau dus la vot si de asemenea mii de justificari si scuze

7***Intradevar Romania este o tara frumoasa ,dar pacat ca este locuita

Mai ales de romani!!!

Deci sloganul acela a functionat pina la urma:

DORMI (STAI) LINISTIT...PSD VOTEAZA PENTRU TINE!!!