Premiul pentru Cel mai bun Film si Trofeul Transilvania /4.000 dolari/, inmanat de Maia Morgenstern, a fost castigat de pelicula ''Dias de Santiago'' /Zilele lui Santiago, Peru/, in regia lui Josue Mendez. Premiul pentru Cea mai buna regie, inmanat de actrita Julie Delpy, l-a obtinut danezul Christoffer Boe pentru filmul ''Reconstruction''.

Premiul pentru Cea mai buna imagine i-a revenit lui Shandar Berkeshi pentru filmul rusesc ''Koktebel'', film rasplatit si pentru Cea mai buna interpretare - Gleb Puskepalis si Igor Cernevici.

O mentiune speciala, oferita de Tv5, a fost obtinuta de actrita Isolde Fischer pentru prestatia sa din ''Cand alesu-ti iese in cale'' /Elvetia-Germania/, regia Oliver Paulus si Stefan Hillebrand/.

Premiul de excelenta pentru intreaga activitate cinematografica i-a revenit lui Victor Rebengiuc, Premiul criticii, oferit de Asociatia Criticilor de Film, a fost acordat peliculei ''Buddy'' /Norvegia/, regia Morten Tyldum, iar Premiul pentru Cel mai bun film romanesc prezentat in cadrul Zilelor Filmului Romanesc - ''Visul lui Liviu'' de Corneliu Porumboiu.

Premiul pentru debut in filmul romanesc i-a fost decernat lui Constantin Popescu pentru scurt metrajul ''Apartamentul''.

Premiul Cinemagia, pentru unul din filmele din competitie, a fost castigat de ''Aaltra'' /Franta - Belgia/, regia Benoit Delpine, Gustave Kervern. Un alt Premiu Cinemagia a revenit pentru Cel mai bun scurt metraj productiei ''Dummy'' /Marea Britanie/, regia Paul Fuller. Cel mai iubit film din competitie, ales de public, a fost ''Aaltra''.

La Festivalul de Film Transilvania au concurat 12 pelicule din 11 tari. S-au proiectat peste 80 de filme - scurt si lung metraje - din 30 de tari, premiere absolute in Romania, vazute in cadrul acestei manifestari de peste 15.000 de spectatori