Dosarul privind agresarea jurnalistului Ino Ardelean a fost preluat de anchetatorii de la crima organizata.

Este unul din cele sase dosare penale privind agresiuni la adresa ziaristilor aflate in cercetarea Parchetelor- informeaza Ministerul Public.

Jurnalistul Ino Ardelean, corespondentul al ziarului "Evenimentul zilei", a fost batut de necunoscuti, pe 3 decembrie anul trecut, pe o strada din Timisoara.

El a fost internat in spital cu leziuni serioase.

Exista doi suspecti- Gheorghe Leontescu si pe Vasile Pandor, care, spun anchetatorii, i-ar fi platit 2000 de euro lui Cristian Salagarov sa-l loveasca pe jurnalist cu o bata de baseball.

Gheorghe Leontescu si Vasile Pandor nu au voie sa paraseasca localitatea vreme de 30 de zile.

Potrivit Ministerului Public, politistii au propus trecerea dosarului la categoria cauzelor de crima organizata.

Dosarul are termen de finalizare data de 15 iulie.

Cazuri similare

Procurorii ancheteaza sase cazuri de agresare a unor jurnalisti.

Unul se refera la Lucian Mariseu - ziarist la cotidianul "Observator aradean" - care a fost atacat si batut, in 18 noiembrie 2001, in fata unui restaurant din Arad.

Un alt caz este al unei echipe de filmare a TVR. Redactorul Razvan Tiniche, cameramanul Paul Iliescu si electricianul Ionut Dumitru au fost agresati fizic si verbal de opt persoane, in seara zilei de 18 septembrie 2001, cind realizau un reportaj la intrarea in sediul Parchetului instantei supreme, in legatura cu audierea avocatei Lidia Peter. Agresorii au distrus caseta aflata in camera video.

Maria Carmen Cosman -jurnalist la "Romania Libera"- a fost lovita de doi necunoscuti, in apropierea locuintei sale.

Silvia Nechita - jurnalist la "Evenimentul zilei" - a fost amenintata telefonic, de mai multe ori, in perioada 26-28 iulie 2002, de o persoana necunoscuta.

Procurorii mai cerceteaza cazul directorului cotidianului "Ultima ora" - Ion Marin - care, in data de 14 martie anul acesta, ar fi fost agresat de patru politisti si de un medic la Serviciul de Ambulanta.

In aceeasi zi, Directia Generala a Politiei Municipiului Bucuresti s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul ca Ion Marin i-ar fi agresat, la randul sau, fizic si verbal, pe cei patru politisti si pe medic, el fiind acuzat de ultraj si ultraj contra bunelor moravuri.