Vor fi prezentate productii ale sectiilor Actorie, Regie, Scenografie, Teatrologie, Coregrafie, realizate de elevi ai profesorilor Florin Zamfirescu, Adrian Pintea, Alexa Visarion, Cornel Todea, Stefania Cenean si Raluca Ianegic.

Cei mai merituosi si mai inspirati vor fi premiati de un juriu din care fac parte actrita Dorina Lazar, coregrafa Miriam Raducanu, scenografa Lia Mantoc, regizorul Valeriu Moisescu si actorul Mihai Dinvale.

Gala este organizata de o echipa de viitori teatrologi, coordonati de cadre didactice de la Teatrologie, care sustin ca pe parcursul celor opt zile "Badaranii" lui Goldoni vor sta fata in fata cu "Opt femei" de Robert Thomas, intr-un duel al claselor de actorie Florin Zamfirescu si Adrian Pintea.

Bine instruiti de profesorii Cornel Todea si Alexa Visarion, absolventii anului IV Regie ii fac pe actori sa joace dupa cum le "canta" Cehov, Mroek sau Pinter.

Cu un pas mai aproape de celebritate, studentii anului V Regie, discipoli ai mesterului Valeriu Moisescu, isi prezinta productiile pe scene profesioniste: Teatrul Nottara, Teatrul Act, Teatrul Luni de la Green Hours, Studioul "Toaca", Clubul "La Scena", Teatrul "G.A. Petculescu" din Resita.

Specialisti "in trasul sforilor", studentii papusari, nevrand sa se desparta de profesorii lor Brandusa Zaita Silvestru si Cristian Pepino, au hotarat sa mai ramana putin in "Magazinul cu jucarii" de Al. T. Popescu, la Teatrul Tandarica. Stefania Cenean, maestra in "inscenari", lanseaza pe piata o noua promotie de scenografi.

Se tin de poante la piciorul gol intr-un spectacol coup elevii coregrafei Raluca Ianegic. Pregatita sa devina "a patra putere in teatru", o noua echipa de teatrologi paraseste scoala, predand stafeta colegilor din anul III, maestri de ceremonii ai Galei Absolventilor 2004.

Premiantii isi vor primi "coronita" la inceput de drum de la un juriu format din directori de teatru si regizori, profesionisti de mare clasa.

In cadrul galei va fi omagiata, "printre zambete si lacrimi", promotia '74, care va reveni pe scena de la "Casandra" sambata, 12 iunie.