La nivel national au mai ramas voturi necontabilizate, dar o prima estimare s-a comunicat, rezultatele nefiind oficiale. * Costinesti. Scrutinul din 6 iunie a fost anulat, pentru ca s-a descoperit ca exista mai multe buletine de vot stampilate decat numarul participantilor la scrutin. Alegerile vor fi reluate la 13 iunie.

* Alba. PSD a castigat in judetul Alba cele mai multe mandate de primari, consilieri locali si judeteni. Potrivit rezultatelor, la Consiliul Judetean, pe primul loc se situeaza PSD, cu 28,2 la suta, urmat de PD, cu 21,4 la suta, PNL cu 18 la suta, PUR cu 8,7 la suta, PRM, cu sase la suta, UDMR cu 5,8 la suta.

De asemenea, PSD a castigat in judetul Alba din primul tur zece mandate de primar, PD - trei mandate, PNL - doua mandate, iar UDMR a castigat un mandat.

* Braila. Rezultatele obtinute la Braila in urma alegerilor locale din 6 iunie arata ca din noul Consiliu Local al municipiului-resedinta de judet, precum si din cel Judetean, vor face parte reprezentantii ai cinci formatiuni politice, respectiv PSD, PNL, PD, PRM si PUR.

PSD nu a reusit sa-si asigure majoritatea in Consiliul Local Braila, desi are numarul cel mai mare de mandate, respectiv opt, PNL-PD avand 13.

* Brasov. Biroul Electoral Judetean Brasov a centralizat voturile din aproape tot judetul, cu exceptia unei circumscriptii din sinca Noua, in urma numararii a 99,5 la suta din voturi PD si PNL fiind, la Consiliul Judetean, aproape la egalitate, cu 23,2 la suta, cu o diferenta de 86 de voturi in favoarea PNL.

Aceste doua partide sunt urmate de PSD, cu 20,3 la suta, UDMR cu 7,3 la suta si PRM cu 5,9 la suta. Potrivit Biroului Electoral Municipal Brasov, care a anuntat rezultatele finale, pe primul loc in cursa pentru primaria Brasovului s-a clasat George Scripcaru (PD) cu 42,2 la suta din numarul voturilor valabil exprimate. Acesta este urmat de Ioan Ghise (PNL), cu 18,9 la suta din voturi.

* Bacau. Biroul Electoral Municipal Bacau a centralizat voturile valabil exprimate din toate cele 118 sectii de votare, dupa numararea voturilor candidatul PUR, Romeo Stavarache, obtinand 39,21 la suta din voturi, iar Dumitru Sechelariu, actual primar si candidat PSD pentru un nou mandat, avand 34,01 la suta.

Consiliul Local Bacau este dominat de PUR, care a obtinut 30,78 la suta din voturile valabil exprimate. Sechelariu a plans cand a aflat rezultatul votului.