Presedintele Ion Iliescu va participa, vineri, la Washington, la funeraliile fostului presedinte al SUA Ronald Reagan, a declarat potrivit Mediafax purtatorul de cuvant al sefului statului, consilierul prezidential Corina Cretu.

"Prin prezenta sa la Washington, seful statului roman va transmite intreaga sa consideratie fata de cel care a fost presedintele Statelor Unite ale Americii, un aparator al democratiei, libertatii si demnitatii umane, o personalitate politica remarcabila care a luptat cu hotarare pentru promovarea acestor valori in intreaga lume si un simbol pentru poporul american si pentru toti cetatenii

lumii", se arata intr-un comunicat al Administratiei prezidentiale.

Presedintele Iliescu avea programata, vineri, o vizita de o zi la Iasi, care a fost anulata. Fostul presedinte american Ronald Reagan a murit, sambata, la Los Angeles, la varsta de 93 de ani, din cauza unei pneumonii, dupa ce, mult timp, a dus o dureroasa lupta cu maladia Alzheimer. El va fi inmormantat vineri, zi in care a fost decretat doliu national, in cadrul unei ceremonii nationale.