PNL si PD au obtinut impreuna, luand in calcul si voturile acordate Aliantei D.A. in Cluj si Bucuresti, mai multe voturi pentru consiliile judetene decat PSD, conform rezultatelor partiale centralizate din peste 98% din circumscriptiile electorale.

Potrivit rezultatelor partiale prezentate, miercuri la pranz, de BEC, PSD a obtinut circa o treime (32,68%) din voturile pentru consiliile judetene, urmat in clasament de PNL (15,93%) si PD (12,79%). Alianta D.A. (PNL-PD), care a candidat sub aceasta sigla numai in Bucuresti si Cluj, figureaza pe locul sapte in privinta numarului de voturi valabil exprimate, cu 5,13%.

Astfel, cumulat cu rezultatele obtinute de PNL si PD in celelalte judete, cele obtinute sub sigla aliantei ridica ponderea celor doua partide la 33,85%, in conditiile in care PSD are doar 32,68%. PRM a intrunit 8,08% din voturi, PUR - 6,03%, iar UDMR - 5,72%. Rezultatele au fost obtinute in urma centralizarii proceselor-verbale primite pana ieri la ora 13.00, de la 16.613 din cele 16.

639 sectii de votare. BEC nu a prezentat situatia din fiecare judet, ci doar o medie pe tara. in zilele urmatoare se vor prezenta si rezultatele detaliate.

Alianta are majoritatea in legislativul Capitalei Presedintele Biroului Electoral Municipal, Elena Roventa, a prezentat miercuri, in jurul orei 14,00, rezultatele finale ale alegerilor din 6 iunie privind desemnarea primarului general al Capitalei si componenta Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Din datele anuntate reiese ca Traian Basescu, candidatul Aliantei PNL-PD, a inregistrat un procent final de 54,9%, iar candidatul PSD, Mircea Geoana - 29,7%. Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) va fi compus din membri ai Aliantei PNL-PD, care a obtinut 51,2% din voturile valabil exprimate (32 mandate), PSD - 31,1% (19 mandate) si PRM - 6,4% (4 mandate).

Celelalte formatiuni politice nu au obtinut procentul de 5% pentru a intra in componenta CGMB.