Domnul, pe care il vom numi aici cu numele de cod “Horica”, prezinta “Foc incrucisat”.

Daca n-ati apucat sa vedeti emisiunea (si, dupa audiente, nu prea ati apucat), sa va spun citeva caracteristici: Horica se muleaza perfect pe candidati daca sint de la putere; daca nu, le arunca invitatilor mici nuante critice; timp de o luna, emisiunea a functionat si ca birou electoral, unde nu s-a intimplat nimic toata campania.

A fost insa o editie interesanta marti seara, cu Rodica Culcer si Cristian Tudor Popescu. Interesant a fost personajul Horica - discutia in sine nu a adus decit vechi ipoteze (“normalitatea” pe care o vede C.T.P. in algeri, amendata foarte discret de Culcer). Interesant pentru ca in ochii lui Horica se citea o panica greu definibila, daca nu-i stii cit de cit biografia.

Sa incerc sa traduc fluxul rational care, probabil, a dus la aceasta panica: “Io ce fac acuma? Opozitia a prins putere si... io ce fac acuma? Va rog spuneti-mi... io cui ma inchin, io cui ii dedic intregul meu devotament? Daca se produce iarasi alternanta la putere, io ce fac?” Situatia lui Horica este dificila. El nu mai are, ca pina acum, certitudini.

E intr-un fel si panica marelui sau sef de trib, vinator si producator de oua... Marea infringere a PSD-ului este tocmai linguseala in exces - au fost rapusi de prea multele plecaciuni. Iar oamenii cu mare vechime in acest sport sint acum “turmentati” - vor un adapost sigur, iar aceste ultime alegeri ii inspaiminta prin rezultatul lor neclar.

Luptele strinse, democratice, nu sint deloc pe placul celor care s-au obisnuit cu o putere dominatoare, care s-au obisnuit cu situatia de servitor. Uite asa iti rezerva televizorul surprize! Pina si Horica, altfel campionul plictiselii, iti poate produce revelatii.

P.S. Am vazut, tot marti seara, un analist la pachet care voteaza, dupa spusele sale, cu PSD, adica cu “cei mai slabi” (!?), cum lua la refec opiniile telespectatorilor Realitatii, mult prea neinteresante dupa respectivul. Si am mai vazut si precizari prin ziare, alaturi de scrisorele ale altor persoane la pachet, care continua sa jigneasca jurnalisti de la EVZ.

Imi pare ca si acesti oameni la pachet, precum Horica, sint foarte panicati si scriu ravase. Nu le pot recomanda decit metoda Horica: expectativa.