Dupa ce a lacrimat de teama ca pierde Primaria Bacau, Dumitru Sechelariu s-a repliat si a pus ochii pe o functie mai inalta: cea de presedinte al Consiliului judetean. El a incercat sa convinga Partidul Umanist, al carui candidat la primarie, Romeo Stavarache, pleaca din pozitia de favorit in turul doi, sa-l sprijine pentru a obtine sefia CJ Bacau.

In schimbul acestui ajutor, Sechelariu ar fi oferit voturile necesare victoriei lui Stavarache la primarie. Aranjamentele vizate de Sechelariu au fost respinse de Stavarache insusi si de organizatia locala a PUR. Ecuatia s-a complicat in urma negocierilor la varf purtate, timp de trei zile, consecutiv, de catre presedintii PUR, PNL si PD, Dan Voiculescu, Theodor Stolojan si Traian Basescu.

Marti, Voiculescu le-a propus lui Stolojan si Basescu sa mearga la Bacau si sa-l sustina pe Stavarache. Miercuri insa, Traian Basescu a dezvaluit, la o emisiune radiodifuzata, ca PUR le-a comunicat ca nu mai este nevoie sa plece la Bacau: "Ni s-a spus ca nu mai este cazul sa venim. Se pare ca e vorba de niste probleme interne ale umanistilor.

Noi le-am cerut filialelor noastre, PNL si PD, sa il sustina pe Stavarache". Basescu a declarat si dupa intrevederea de ieri cu presedintele PUR ca el si Stolojan nu vor mai merge la Bacau: "Din nou ni s-a cerut sa nu mai mergem. Nu ni s-au dat alte explicatii". Pe de alta parte, umanistii afirma ca nu este posibila nici o colaborare cu PSD.

"Este exclusa orice colaborare cu Dumitru Sechelariu", spune secretarul general al PUR, Codrut Seres. In sprijinul acestei afirmatii vine si semnarea, ieri dimineata, a protocolului de colaborare locala PUR-PNL-PD pentru alegerea lui Stavarache in functia de primar si pentru constituirea unei majoritati in Consiliul judetean, care sa impuna presedintele acestui organism.

Se pare insa ca decizia de colaborare in Bacau a fost pripita, intrucat, la intalnirea de ieri cu PNL si PD, Dan Voiculescu a avut o pozitie ambigua, dupa cum sustin surse apropiate negocierilor. Cu un procent de aproape 7%, PUR a devenit un partid important in formarea majoritatii consiliilor judetene, de votul umanistilor depinzand alegerea presedintilor.