Raiffeisen Bank Romania a atras 1.380 de miliarde de lei de pe piata romaneasca prin intermediul primei sale emisiuni de obligatiuni. Interesul pentru obligatiunile emise de banca a facut ca aceasta sa majoreze cu 180 de miliarde de lei nivelul emisiunii, stabilita initial la 1.200 de miliarde lei.

In premiera dupa 1989, o banca din Romania reuseste sa atraga o suma atat de mare prin emisiune de obligatiuni. Peste jumatate din suma contractata de Raiffeisen a provenit de la investorii straini, fiind pentru prima data cand acestia s-au aratat interesati de obligatiunile in lei.

Totusi, cel mai mare cumparator al obligatiunilor Raiffeisen a fost cea mai mare banca din Romania - BCR - care a investit aproximativ 300 de miliarde de lei in aceste titluri. De la persoanele fizice, Raiffeisen Bank a reusit sa atraga peste 260 de miliarde de lei, obligatiunile putand fi cumparate din sucursalele sale judetene.

Obligatiunile Raiffeisen succed celor lansate de BRD, care, in numai 4 zile, a plasat obligatiuni in valoare de 500 de miliarde de lei. Prezent la conferinta de presa organizata ieri odata cu incheierea ofertei publice de subscriere a obligatiunilor, viceguvernatorul BNR Mihai Bogza a declarat ca, pana la sfarsitul anului, alte doua banci vor emite obligatiuni in lei.