Raportul UNDP arata ca sunt in curs discutii cu companii multinationale precum Microsoft si HP cu privire la solutii concrete. Un oficial UNDP, Richard Leete, propune sa fie infiintare centre de comunicatii, care sa asigure instuire in special in zonele rurale.

"Pentru a ajunge la rezultatele dorite, companiile ar trebui sa inceapa cu a instrui persoane din diferite regiuni, la nivel local. De asemenea, companiile mai pot contribui prin echipamente, precum si prin alocari financiare la proiect", a declarat acesta pentru New Straits Times.

Raportul, Dezvoltarea spiritului antreprenorial: Afacerile sa lucreze pentru saraci a fost descris de responsabilul de programe UNDP, Mark Malloch Brown drept o "revolutie intelectuala".

Pe de alta parte, raportul reprezinta pentru UNDP un nou "picior" pus la masa strategiei de reducere a saraciei.

La nivel european, atentia se indreapta catre tehnologiile prin satelit, care sa asigure comunicatii electronice in regiuni izolate (in special rurale, periferice sau situate in insule). Aceste tehnologii sunt destinate sa ofere noi sanse tarile in curs de dezvoltare. Un Forum cu privire la dezvoltarea tehnologiilor digitale va fi lansat in iunie a.c.