Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) a demarat constructia a peste 1.200 de locuinte in cadrul programului „Locuinte pentru medicii rezidenti“. Pentru inceperea lucrarilor de constructie a 100 de locuinte in incinta Spitalului Sf.

Ioan din Capitala, ANL a organizat o licitatie pentru desemnarea firmei castigatoare, la care s-au prezentat SC Rom Com International - Bucuresti, HGA Servimpex - Bucuresti, SC ACM4 SA - Bucuresti, S.C Rotary SRL - Bucuresti si S.C Romcons SRL - Bucuresti.

Cele 100 de garsoniere si apartamente cu doua camere sunt construite in blocuri cu patru etaje, valoarea investitiei fiind de aproximativ 76 miliarde lei. Dupa finalizarea blocurilor, ANL le preda primariilor de care apartin spitalele, urmand ca acestea sa le inchirieze medicilor. „Medicii sunt o categorie aparte si trebuie sustinuti.

Acest program completeaza Programul de Locuinte pentru Tineri“, a declarat Corneliu Popescu, director general ANL. In Bucuresti si in alte 11 mari orase din tara, ANL a receptionat 32 de locuinte, are in constructie in diverse stadii de executie aproape 650 de locuinte, iar in faza de pregatire inca 600 de locuinte.