Jurnalistul Ion Cristoiu a pierdut procesul cu Cristian Mititelu, corespondentul BBC. Decizia a fost luata de magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti care au mentinut hotararea anterioara a Tribunalului Bucuresti.

Mititelu l-a actionat in instanta pentru calomnie pe Ion Cristoiu, in urma unui editorial in care facea referire la colaborarea acestuia cu fosta Securitate. Dupa un proces cu multe amanari, care a durat mai bine de trei ani, Curtea de Apel a decis in favoarea lui Mititelu, obligandu-l pe Ion Cristoiu la plata a 250.000.000 despagubiri morale si materiale.

Ion Cristoiu s-a declarat dezamagit de decizia instantei. "Am demonstrat judecatorilor buna mea credinta. Sorin Rosca Stanescu, ale carui informatii le-am folosit, a explicat judecatorilor ca nu am facut decat sa preiau date facute oricum publice, anterior editorialului incriminat. Cu toate acestea am fost condamnat.

Cred ca ar fi fost firesc ca judecatorii, fata de care am avut o atitudine onesta, sa fi reanalizat suma ceruta de Mititelu, or, ei au mentinut la final suma ceruta la prima strigare de acesta", a afirmat Ion Cristoiu, care a mentionat ca nu stie inca daca va mai face sau nu uz de dreptul la recurs la Curtea Suprema.

Este a doua condamnare a lui Ion Cristoiu dupa ce instanta suprema l-a obligat la plata a 400.000.000 despagubiri in favoarea Gabrielei Adamesteanu.