TVR a organizat ieri o conferinta de presa prin care a anuntat “rebranding-ul” companiei (schimbarea imaginii, adica). In urma cu ceva timp, tot dupa un proces numit “rebranding”, TVR 1 se schimba in Romania 1. Acum se doreste intoarcerea la conceptul de companie unitara.

Un pas concret ar fi schimbarea siglei - azi la ora 19.00, pe TVR 1, Jurnalul va debuta cu o noua fata. Va avea loc si revenirea Danei Razboiu alaturi de Mihai Constantin. Tot miine, pe canalele TVR, vor aparea promo-uri noi. Valentin Nicolau, presedintele TVR, a declarat ca toata aceasta schimbare de look a costat in jur de 500.000 de euro (300.000 pentru agentia britanica English&Pockett si 200.

000 de euro, “cheltuieli colaterale”).

Intrebat ce fel de schimbare de imagine face TVR-ul cind pastreaza foarte multi oameni din vechile echipe (inclusiv din fostele emisiuni Telejurnal), Nicolau a recunoscut ca sint multe persoane cu care TVR ar vrea sa incheie unele colaborari.

In cazul turnatorilor la Securitate, daca CNSAS va confirma faptul ca unii lucratori ai TVR au facut politie politica, Nicolau a declarat ca acestia vor fi demisi din postul public. Alt personaj nedorit pare a fi Horia Alexandrescu, despre care presedintele TVR a afirmat ca are “o emisiune discutabila”.

Azi, TVR va difuza si doua filme speciale: “Personal si confidential” (cu Michelle Pfeiffer si Robert Redford) si “Bani gheata” (cu Christian Slater si Val Kilmer).