Fiul sefului sectiei de psihiatrie de la Spitalul Militar Craiova este acuzat ca vindea in Spania “pisicute” bune la golirea cartilor de credit

Radu Dragos Tiugan (26 de ani), fiul unui cunoscut medic craiovean, a fost trimis ieri in judecata de procurorii Parchetului de pe linga Curtea de Apel Craiova.

Craioveanul, fiul sefului sectiei de psihiatrie din cadrul Spitalului Militar Craiova, fabrica “pisicute” (dispozitive electronice artizanale atasabile oricarui bancomat, care servesc la citirea si memorarea datelor, precum codul PIN de pe cartile de credit, in vederea falsificarii acestora) pe care le vindea la preturi de mii de euro infractorilor romani care actionau in Franta si

Spania.

Radu Dragos Tiugan a fost filat timp de mai multe luni, chiar si pe teritoriul Frantei, de politistii de la Combaterea Crimei Organizate si urmeaza a fi judecat in stare de libertate. Oamenii legii au decis ca, pentru probarea vinovatiei acestuia, sa intercepteze convorbirile telefonice si sa inregistreze video intilnirile cu mai multi complici.

El este acuzat ca, impreuna cu Alin Claudiu Antonie (28 de ani), a fabricat mai multe “pisicute”, in scopul falsificarii cartilor de credit. Procurorii au stabilit ca Tiugan si Antonie au comercializat numeroase astfel de dispozitive.

“Din investigatiile efectuate rezulta indicii temeinice ca echipamentele electronice (pisicutele) au fost folosite la obtinerea datelor din cartile de credit. Astfel s-au falsificat carti de credit si s-au retras bani cu acestea.

Asa se explica imprejurarea ca invinuitul Tiugan Dragos-Radu a primit sume de bani in valuta de la diverse persoane din strainatate, prin Western Union”, se mentioneaza in rechizitoriul remis vineri Tribunalului Dolj de catre magistratii Parchetului de pe linga Curtea de Apel Craiova. Procurorii sustin ca in afacerea lui Tiugan au mai fost implicati alti cinci copii de bani gata din Craiova.

Radu Dragos Tiugan este administrator al unui club de noapte din centrul Craiovei, fiind cunoscut in oras drept un pasionat al raliurilor, el cistigind mai multe editii organizate de Automobil Club Roman Craiova.