In urma cu patru ani, Andreea a reusit o performanta inca neegalata de nici o jurnalista autohtona: sa cucereasca varful cel mai inalt din Africa, Uhuru Peak, de pe Kilimanjaro. Coborand de la altitudinea de 5.895 metri, Andreea Marin si-a coborat privirea catre un tinut exotic: Thailanda.

De pe Acoperisul Africii in Orientul Indepartat

Impresionand prin proiectele indraznete pe care le si duce la bun sfarsit, Andreea este nerabdatoare sa treaca si aceasta noua incercare, de a cuceri o bucatica de Rai din Orientul Indepartat, Thailanda. Din Africa, diva a trecut la scufundari in Marea Neagra, facand apoi turul Europei si reportaje cu staruri de prim-rang din lumea Hollywood-ului.

Expeditia din acest an, "Thailanda 2004: Academia de Turism", are acelasi scop ca si aceea de pe Acoperisul Africii, anume de a se realiza un documentar de televiziune-jurnal de calatorie, al carei beneficiar este "Romania 1". Realizator si gazda va fi Andreea Marin, iar regizor si director de imagine va fi Calin Vrabie, acelasi partener de calatorie ca si in expeditia Africana.

Cei doi vor pleca in noua aventura pe 13 iunie.

"Tiriac Travel", unul dintre sponsori

La conferinta de presa sustinuta de Andreea Marin la sediul "Tiriac Travel" (unul dintre partenerii temerarei expeditii), s-a spus ca suma estimata pentru a acoperi cheltuielile calatoriei se ridica la 10.000 de euro, numai ca intotdeauna poate aparea imprevizibilul. Astfel, orice costuri suplimentare vor fi acoperite din conturile personale ale Andreei si ale lui Calin.

De altfel, printre ceilalti sponsori ai periplului prin exotica Thailanda se numara televiziunea nationala, care este coproducator, si agentiile celor doi "aventurieri", "A&C Partners" si "Adventures Romania".

Documentarul va fi difuzat in august

Detalii si amanunte despre parcursul expeditiei in Thailanda vor fi puse la dispozitia celor curiosi pe site-ul agentiei magnatului Ion Tiriac, dar si prin intrari in direct pe Jurnalul canalului "Romania 1".

Calatoria Andreei si a lui Calin va dura doua saptamani, iar materialul final va fi difuzat la sfarsitul lunii august, cu aproximativ o saptamana inaintea reluarii din toamna a emisiunii "Surprize, surprize". La intrebarea jurnalistilor despre posibila legatura dintre Andreea Marin si Ion Tiriac, vedeta tv a declarat: "Mi-e teama de raspunsul pe care l-ati putea crea dumneavoastra.

E o intrebare de baraj. Este vorba de o colaborare mai veche, care a inceput la "Surprize, surprize" si care continua si acum. E simplu!".