Oamenii partidului de guvernamant au vrut sa-si asigure majoritatea incercand sa-l racoleze pe consilierul judetean Cristian Tudorache, de la PDOpozitia buzoiana a sesizat ieri, opinia publica, cu privire la o tentativa de santaj pusa la cale de reprezentantii partidului de guvernamant in incercarea de a-si asigura majoritatea in Consiliul Judetean Buzau.

Potrivit unui comunicat de presa difuzat de PD Buzau, mai multi lideri ai puterii locale si centrale au exercitat presiuni asupra consilierului judetean Cristian Tudorache (PD) pentru a-l determina pe acesta sa treaca in tabara PSD.

Daca Tudorache ar fi cedat, situatia in Consiliul Judetean s-ar fi rasturnat in favoarea PSD, intrucat, in momentul de fata, partidul de guvernamant are numai cu un mandat mai putin fata de Opozitie (Alianta PNL-PD, PUR si PRM), raportul fiind 16 la 17.

"Cristian, tu esti oul meu de aur"

Conform declaratiilor acuzatorilor, "racolarea" lui Cristian Tudorache s-a incercat joi seara, cand directorul Administratiei Financiare Ramnicu Sarat l-a invitat pe acesta la o plimbare cu masina cu destinatia Buzau. "Pe drum, Fanel Tudorache (unchiul lui Cristian - n.r.) i-a prezentat consilierului judetean, proaspat ales, avantajele unei eventuale treceri a democratului in barca PSD.

La intrare in oras, Fanel Tudorache a oprit masina langa un autoturism la volanul caruia se afla directorul executiv al Directiei Finantelor Publice Buzau, Dan Morisca. Consilierul judetean si unchiul sau au fost invitati politicos in masina condusa de Dan Morisca si au fost dusi in cea mai mare viteza la resedinta prefectului Ion Vasile din comuna Vernesti.

Reprezentantul executivului in teritoriu a intrerupt brusc o convorbire telefonica: "Da domnule Ponta, tocmai au venit". A urmat apoi o discutie intre Ion Vasile si Cristian Tudorache in prezenta domnilor Morisca si Fanel Tudorache in care prefectul a afirmat printre altele: "Cristian, tu esti oul meu de aur. Da votul in Consiliul judetean PSD-ului.

Iti garantez astfel un post de vicepresedinte in Consiliul judetean si te fac baron de Ramnicu Sarat. Vei ajunge la sufletul tuturor PSD-istilor din judet si din tara".

Unchiul, amenintat cu puscaria

Potrivit spuselor lui Cristian Tudorache, ministrul Finantelor Mihai Tanasescu l-a amenintat cu puscaria pe unchiul Fanel Tudorache daca acesta din urma nu il va convinge pe consilierul judetean sa sustina PSD-ul", se arata in comunicatul PD.

In acelasi document se precizeaza ca reprezentantii PD, PNL, PRM si PUR in Consiliul Judetean si Consiliul Local nu vor accepta nici o oferta a PSD in schimbul sustinerii "partidului unic de guvernamant".

Liderii Aliantei PNL-PD, PUR si PRM cer demiterea de urgenta a prefectului judetului Buzau, Vasile Ion, a directorului general al Directiei Judetene a Finantelor Publice Buzau, Dan Morisca, a vicepresedintelui PSD, Victor Ponta si a Ministrului Finantelor Publice, Mihai Tanasescu.

De asemenea, liderii Opozitiei vor sesiza organismele interne si internationale in cazul lui Cristian Tudorache, se subliniaza in comunicat.