Lansarile vor fi marcate simultan la sediul din Helsinki al companiei si in Asia, unde vor fi lansate unul sau doua modele de telefoane cu clapeta, un player muzical portabil, un nou model de „communicator” si un terminal de mici dimensiuni pentru retelele 3G.

Unul din expertii care a vazut modelele inainte de lansare spune ca nu asteapta ca acestea sa revolutioneze industria terminalelor mobile.

„Cand vine vorba de Nokia, operatorii de telefonie mobila se asteapta la ceva cu totul deosebit. Din pacate, nu va fi cazul cu aceste noi terminale”, spune expertul. Unul din telefoanele cu clapeta are un ecran care se poate roti, caracteristica deja intalnita la mai multe modele de telefoane lansate de Samsung si de LG Electronics.

Noile modele de telefoane sunt cruciale pentru acoperirea „gaurilor” din portofoliul de terminale al Nokia. Concurenta s-a dovedit mult mai rapida in lansarea terminalelor cu ecrane color de mare rezolutie, camere digitale incorporate si alte caracteristici atractive pentru consumatori.

Conform grupului Gartner, cota de piata a Nokia a scazut la 28,9% in primul trimestru al anului 2004, fata de 34,6% in aceeasi perioada a anului trecut.

Compania a recunoscut ca a subestimat cererea pentru modelele de telefoane cu clapeta, care au devenit foarte populare printre utilizatori si ca va rezolva aceasta problema pana in trimestrul al patrulea al acestui an.